Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Casa Rusu deschide un magazin de mobilă în Vitantis Shopping Center

Vitantis Shopping Center, centrul comercial de lângă târgul auto Vitan, a adus primul magazin din capitală al producătorului de mobilă Rus Savitar, al mărcii Casa Rusu. Magazinul s-a deschis pentru public pe data de 15 mai 2010. Noua ancoră are o suprafaţă de aproximativ 4000 m2, iar producătorul oferă spre vânzare peste 500 de produse marcă proprie, realizate în totalitate la fabrica sa din Timişoara.

Cu această ocazie, Cristian Rusu, Director General Casa Rusu declară: “Avantajele pe care le oferim bucureştenilor, odată cu venirea în Vitantis Shopping Center, se referă atât la preţurile accesibile, cu aprox. 20% mai mici decât cele ale concurenţei, cât şi la existenţa unei game de mobilier de calitate, cu produse variate, pentru toate categoriile sociale, chiar şi pentru acelea cu venituri reduse.”

“Putem menţine preţurile mici atât datorita producţiei de serie mare (minim 200 de garnituri), cât şi vânzării directe, fără intervenţia unui retailer, cumpărătorii având astfel posibilitatea de a obţine produsele noastre la preţuri de fabrică. Pe lângă avantajul preţului, producătorul Rus Savitar oferă şi avantaje de livrare rapidă, datorată prezenţei pe stoc a tuturor produselor expuse la vânzare.” , încheie oficialul Casa Rusu.

Referindu-se la noul magazin, Cristian Rusu concluzionează: “ Cu aproximativ 200 000 Euro încasări în week-end şi un număr de 7000 de vizitatori, cu o rată de conversie de peste 80%, consider că investiţia în spaţiul din Vitantis Shopping Center şi intrarea pe piaţa din Bucureşti este de un real succes.”

Divizia de producţie, compania Rus Savitar din Timişoara, este alcătuită dintr-o fabrică de 10 000 m2, ce înglobează cele mai inovative tehnologii, din care 4 linii de producţie total automatizate, reprezentând vârful de tehnologie în producţia de mobilier din pal în Europa de Est. Investiţia totală (excluzând logistica) realizată între 2005 – 2009 este de aprox. 15 mil. Euro, iar capacitatea totală de producţie se ridică la 18 mii de garnituri de mobilier pe lună.
Divizia de retail, compania Casa Rusu, numără deja 9 magazine, în oraşe precum Timişoara, Sibiu, Cluj Napoca, Deva, Piteşti, Braşov şi acum Bucureşti. Pentru anul 2010, compania a anunţat deschiderea a încă 5 magazine, începând cu cel din Bucureşti.

“Mobila realizată de noi se adresează tuturor gusturilor, de la clasic la modern, şi tuturor spaţiilor, de la cele mici la cele mari”, explică Cristian  Rusu. “Garniturile de mobilă oferite acoperă segmente variate, de la bucătării, camere de zi, camere de tineret şi camere pentru copii şi bebeluşi, dar şi biblioteci, dormitoare şi mic mobilier. Materialele folosite variază în funcţie de produse, principalul material fiind palul melaminat, MDF, dar şi lemn si sticlă. De asemenea, gama de culori îndrazneţe a materialelor folosite acoperă o paletă largă de cerinţe.” încheie oficialul Casa Rusu.

Managerii companiei aproximează suma totală a investiţiei în magazinul din Vitantis la 500 000 Euro, sumă ce include atât amenajările, cât şi stocurile, iar aşteptările în ceea ce priveşte traficul se situează la 100-200 vizitatori noi pe zi. Mai mult, în contextul economic actual, noua ancoră deschisă în Vitantis a adus peste 20 de locuri de muncă noi pentru populaţia activă a sectorului 4 şi nu numai.

Toate magazinele deschise până acum de producătorul Rus-Savitar prin compania sa de retail Casa Rusu au suprafeţe cuprinse între 1000 şi 4000 de m2. Design-ul produselor este asigurat de specialişti români, precum şi absolvenţi ai şcolii de arte. “Casa Rusu a introdus în gama sa de produse şi mobilier de tipul “do it yourself” – diverse sisteme modulare ce se pot aranja după necesităţile fiecăruia şi pot fi destinate atât camerelor de orice tip, cât şi băilor sau bucătăriilor.”, explică Laura Rusu, designer Casa Rusu.

Compania Casa Rusu estimează pentru anul 2010 o cifră de afaceri de 22 mil. Euro, în creştere cu 10% faţă de 2009, atât datorită gamei de produse variate la cele mai bune preţuri, dar şi deschiderii unui număr suplimentar de magazine în alte oraşe ale ţării precum Bucureşti, Târgu Mureş, Constanţa, dacă menţionăm doar primele 3 deschideri prevăzute în acest an. În legătură cu evoluţia pieţei de mobilier pe anul 2010, conform estimărilor APMR (Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România), aceasta va fi sub 1 miliard de Euro, din care mobila de pal şi MDF reprezintă 40%.

Compania şi-a început activitatea în 1994 ca retailer de mobilă, în scurt timp devenind unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de mobilier din România. În 2004 se finalizează centrul logistic de unde se distribuie marfă la peste 200 de magazine de retail din ţară. În 2005 se realizează prima investiţie în activitatea de producţie de mobilier din pal, valoarea investiţiei ajungând la 3,5 mil. Euro.

În septembrie 2007 se demarează proiectul pentru a doua fabrică de mobilă, cu o capacitate de producţie de 7 ori mai mare decât prima fabrică. În acest sens s-au achiziţionat 4 linii de producţie total automatizate, ce reprezintă vârful tehnologiei în producţia de mobilier din pal din Europa, una dintre aceste linii fiind unică în Europa de Est. În 2008 se finalizează proiectul celei de-a doua fabrici, aceasta devenind funcţională în decembrie 2008, cu o capacitate de producţie de 15 000 garnituri de mobilier pe lună. Valoarea investiţiei se ridică la peste 11 mil. Euro.

Producţia şi distribuţia se realizează prin compania Rus-Savitar, al cărei acţionar este familia Rusu, iar   retail-ul şi vânzarea directă se realizează prin compania Casa Rusu, al cărei acţionar majoritar este compania Rus-Savitar.

În momentul de faţă, compania Rus Savitar este ca mărime al II-lea producător de mobilier din pal din România, cu o capacitate totală de producţie de 17 000 – 18 000 garnituri de mobilier pe lună, întregul parc logistic şi de producţie ocupând o suprafaţă de 100 000 mp.Ca principale ancore, centrul comercial include: operatorul de bricolaj Praktiker, cu o suprafaţă de 9.409 m2, show-room-ul Casa Rusu, cu aprox. 4000 m2, retailerul Technomarket, cu 3.707 m2 şi hypermarketul Carrefour. De asemenea, Centrul Comercial Vitantis oferă un mix generos de produse din domeniul modei, al produselor pentru casă şi birou, produse bancare şi farmaceutice, o zonă de food bine dimensionată, aducând bucureştenilor mărci noi la preţuri accesibile. De asemenea, Vitantis Shopping Center a pus la dispoziţia vizitatorilor un număr de 886 de locuri de parcare. Investiţia iniţială a fost de 60 mil. Euro, suma la care s-au adăugat investiţii ulterioare, menite să ridice valoarea oferită de centru atât vizitatorilor, cât şi chiriaşilor.

Situat în sectorul 4, în sud-estul Bucureştiului, între cartierele Berceni şi Titan, Vitantis Shopping Center se bucură de o aşezare excelentă, legând sudul de estul capitalei, Calea Vitan Bârzeşti de Splaiul Unirii. Astfel, centrul comercial Vitantis este foarte accesibil, atât prin mijloacele de transport în comun, cât şi prin 3 linii de transport gratuit, ce funcţionează cu microbuze tip maxi-taxi, cu o frecvenţă de 2 microbuze/oră, făcând legătura între Vitantis şi staţiile de metrou Piaţa Unirii, Dristor şi Muncii, precum şi zona Piaţa Alba Iulia.

Reclame

Filed under: Business, , , , , , , , , , , , ,

One Response

  1. Scaune spune:

    imi place foarte mult mobilierul din imagine. Are un aer modernist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 940,831 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: