Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Panasonic a lansat robotul care se transformă în pat electric si scaun cu rotile

Panasonic Corporation anunţă dezvoltarea unui pat electric care se poate transforma în scaun cu rotile, prevăzut cu un robot pentru spălat părul. Dispozitivul este proiectat pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă sau cu mobilitate limitată, conferindu-le acestora mai multă independenţă în mişcare în viaţa de zi cu zi şi reducând nevoia de asistenţă umană la deplasare.

Panasonic va expune acest produs inovator la a 37-a ediţie a Târgului International Home Care & Rehabilitation (H.C.R. 2010) ce va fi organizat la Tokyo în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2010.

Acest nou dispozitiv este o confirmare a eforturilor depuse de Panasonic în continuarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare a roboţilor meniţi să acorde asistenţă oamenilor, fie că este vorba despre cei care oferă îngrijire, fie despre cei care au nevoie de ea.

Ca urmare a acestor eforturi, Panasonic a creat un robot care se transformă din pat în scaun cu rotile. Robotul a fost pentru prima oară prezentat la ediţia de anul trecut a Târgului International Home Care & Rehabilitation, iar anul acesta vor fi prezentate inovaţiile aduse acestuia.

Astfel, Panasonic a adus inovaţii robotului-pat aşa încât acesta să fie cât mai practic şi uşor de convertit din pat în scaun cu rotile. Folosindu-se de expertiza pe care o deţine în tehnologii inovatoare, Panasonic a simplificat structura patului electric odată cu reducerea numărului de motoare şi modificarea componentelor acestuia. În acest fel, utilizatorul poate să separe sau să reasambleze mult mai uşor componentele pentru transformarea patului în scaun cu rotile, eliminându-se riscurile de accident şi efortul depus în momentul deplasării din pat în scaunul cu rotile. O altă inovaţie menită să le confere utilizatorilor tot confortul necesar constă în introducerea unui ghid audio şi a unui sistem de lumini care semnalează momentul în care patul se poate converti în scaun cu rotile.

Pentru asistenţii sociali, îngrijirea unei persoane invalide implică numeroase eforturi, în funcţie de necesităţile pacientului. Studiile făcute în rândul acestora, au scos la iveală faptul că una dintre marile lor probleme este legată de procesul de spălare pe cap a pacienţilor. De aceea, Panasonic a prevăzut patul robotic cu un dispozitiv care ajută la spălarea părului, direct din scaunul cu rotile.

Acesta este prevăzut cu două braţe ale caror degete acţionează exact ca cele umane. Cele două braţe scanează tridimensional capul fiecărui utilizator, reţinând forma acestuia, astfel încât presiunea la şamponare şi masare să fie mereu cea potrivită. Fiecare dintre braţe este acţionat de trei motoare care controlează independent mişcarea de balans, apăsare şi masare.

O altă inovaţie adusă în sprijinul îngrijitorilor medicali o reprezintă platforma pneumatică pe care Panasonic a ataşat-o patului-robot (Robotic bed) precum şi suplimentarea numărului de roţi, astfel încât eforturile depuse de aceştia să fie minime.

Folosindu-se de expertiza sa în robotică, Panasonic va continua seria eforturilor menite să îi ajute atât pe oamenii care au nevoie de asistenţă în fiecare zi, precum şi pe cei care oferă asistenţă.

Proiectul este coordonat de către New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO), o organizaţie administrativă independentă din Japonia.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumită pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider internaţional în dezvoltarea şi fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienţi, afaceri şi cerinţe industriale. Compania ocupă locul al treilea în indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piaţa locală este, Panasonic Marketing Europe, sucursala Bucureşti.

Reclame

Filed under: Altele, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 940,830 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: