Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– ASTRA Asigurari, rezultate financiare realizate la T3/2010

Compania ASTRA Asigurari a inregistrat in primele 9 luni ale anului in curs un profit contabil net in suma de 18.005.629 lei fata de profitul raportat in aceeasi perioada a anului trecut, in suma de 4.179.465 lei.

Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie dupa primele 9 luni ale anului 2010 se ridica la valoarea de  841.244.960 lei, din care 829.873.348 lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 37% fata de trimestrul III 2009.

Compania a actualizat in 2010 cea mai importanta gama de produse pe care le avea in portofoliu, aducandu-le mai aproape de nevoile de asigurare actuale ale romanilor si, in acelasi timp, a dezvoltat produse de nisa, a accesat canalele de vanzare traditionale, concomitent cu cele alternative, a dezvoltat subscrierea electronica si pe cea online, pentru segmentul de clienti ce utilizeaza serviciile de internet.

Pe clase de asigurare, in primele 9 luni ale anului 2010, ASTRA Asigurari a obtinut urmatoarele rezultate:

–       655 mil. lei PBS la asigurari auto, in crestere cu 53% fata de perioada similara a anului trecut, din care 453 mil. lei PBS la RCA, in crestere cu 144%;

–       PBS in suma de 115 mil. lei pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri, reprezentand segmentul de business cu o cota de 14% din totalul portofoliului detinut;

–       asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 58% fata de T3/2009 si PBS in suma de 11,4 mil. lei;

–       11 mil. lei PBS pentru Casco Aviatie, in crestere cu 15%;

–       8,4 mil. lei PBS realizate pe segmentul de raspunderi civile pentru aeronave;

–       7,4 mil. lei la Casco nave+Raspunderi navale, in crestere cu 30% fata de 5,7 mil. lei realizate in aceeasi perioada a anului trecut.

,,Profit si crestere- un concept rar intalnit, mai ales intr-un context economico-financiar defavorabil. Mereu in cursa contracronometru, am demonstrat ca orice target este posibil daca analizezi cu atentie, planifici minutios si implementezi strategiile potrivite pietei pe care activezi. Suntem o echipa dinamica, puternica, inovam, investim, venim in sprijinul clientilor, oferindu-le suport si servicii de calitate.’’, a declarat dl. Radu Mustatea, Presedintele Directoratului ASTRA Asigurari.

Daunele platite de companie au inregistrat in trimestrul III 2010 o crestere cu 59% fata de trimestrul III 2009, de la 233 mil. lei la T3/2009 la 371 mil. lei la T3/2010. In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale, in vara acestui an, ASTRA fiind primul Asigurator din piata care a platit celor afectati de  inundatiilor nefaste din Moldova dosarele rezultate in urma daunelor produse la locuinte.

Odata cu introducerea obligativitatii asigurarii locuintei, ASTRA Asigurari este prima companie din piata care ofera romanilor posibilitatea de a-si incheia asigurarea obligatorie a locuintei PAD in timp real, pe internet, prin accesarea www.astraonline.ro. Pentru a le oferi romanilor o polita de asigurare mai acoperitoare, ASTRA Asigurari a creat pachetul PAD&PAD Complet. Polita PAD Complet vine in completarea PAD cu o gama mai larga de acoperiri, la un pret convenabil pentru client, asigurarea

incheindu-se inclusiv pentru locuintele aflate in zone inundabile.

Recent, compania a intrat pe piata din Ungaria, inaugurand sucursala ASTRA BIZTOSITO de la Budapesta, unde va subscrie pentru inceput pe segmentele: RCA, property si Casco. De asemenea, compania a adaptat portalul de vanzari online www.astraonline.ro la piata vecina, creand www.astraonline.hu.

O alta realizare recenta a Asiguratorului roman o reprezinta relansarea site-ului de companie www.astrasig.ro , cu un homepage mai atractiv, mai prietenos, cu mai multe informatii de interes pentru publicul extern, cu stiri despre evenimentele de companie sau actiunile de responsabilitate sociala pe care liderul de piata le sustine.

In 2010, ASTRA Asigurari este compania No.1 in piata de asigurari din Romania, lider de piata pe segmentele de aviatie, property si RCA. Compania s-a axat in special pe segmentul de retail si a dezvoltat parteneriate de interconectare cu cei mai importanti brokeri din piata. Compania dispune de cea mai ampla retea de vanzare din piata de asigurari, avand peste 270 de sucursale, agentii si puncte de lucru in toata tara si un portofoliu ce numara peste 60 de tipuri de produse de asigurare generale, de viata si sanatate, cu multiple variante, ce raspund celor mai diverse optiuni de asigurare ale clientilor.

Anunțuri

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,836 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: