Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Generali, profit cu 46,8% mai mare in primele noua luni ale anului 2010

Grupul Generali a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 1,3 miliarde euro, în creştere cu 46,8% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2009 (894 milioane euro). Rezultatele obţinute s-au datorat în principal performanţei segmentului de asigurări de viaţă (+8%) şi îmbunătăţirii eficienţei operaţionale.

Per ansamblu, Grupul a obţinut în primele nouă luni un volum total de prime brute subscrise de 53,8 miliarde euro, cu 5,8% mai mare decât în perioada similară a anului precedent. De asemenea, Generali a raportat cel mai bun trimestru al treilea de la începutul crizei financiare, înregistrând o creştere de 12,7% (până la 440 milioane euro).

Asigurări de viaţă

Nivelul primelor brute subscrise pe segmentul viaţă s-a ridicat la 37,3 miliarde euro, cu 8% mai mare decat cel înregistrat în primele 9 luni ale anului 2009 (34,2 miliarde euro). O creştere importantă a fost obţinută pe segmentul unit-linked (+16.9%), în special în Europa de Est şi în Franţa.

Asigurări generale

Segmentul non-viaţă a evoluat cu 1% în perioada raportată, până la valoarea de 16,6 miliarde euro, deşi contextul macroeconomic rămâne încă difil în ţările importante ale Grupului. Rata combinată a atins valoarea de 98,8% (faţă de 97,9% în primele 9 luni ale lui 2009), similară cu prima jumătate a anului, fiind afectată de dezastrele naturale din acest an. Daunele cauzate de aceste evenimente au fost evaluate la 318 milioane euro.

Pentru sfârşitul anului, reprezentanţii Grupului Generali estimează consolidarea segmentului non-viaţă, ca rezultat al performanţei sănătoase aşteptate pe liniile de business non-auto. În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, Grupul prevede o îmbunătăţire a volumului de prime brute subscrise, deşi ritmul de creştere va încetini în comparaţie cu prima parte a anului. Cât despre politica de investiţii, aceasta va continua să se bazeze pe alocarea prudentă a resurselor, cu intenţia de a consolida profitabilitatea curentă.

Anunțuri

Filed under: Business, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,027 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: