Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– GE va schimba 1/2 din parcul auto global cu vehicule electrice pana in 2015

  • GE va achiziţiona 25.000 de vehicule electrice pentru propriul parc auto şi pentru clienţii săi care deţin parcuri auto

  • Se preconizează că folosirea pe scară largă a vehiculelor electrice va genera pentru GE afaceri în valoare de până la 500 milioane USD

GE (NYSE: GE) a anunţat că va achiziţiona 25.000 de vehicule electrice pentru propriul parc auto iar achiziţia se va realiza prin divizia Fleet Services din cadrul GE Capital şi reprezintă cel mai mare angajament asumat vreodată cu privire la vehiculele electrice.

GE va schimba cel puţin jumătate din parcul său auto global de 30.000 de vehicule şi va încheia parteneriate cu clienţii posesori de parcuri auto în vederea introducerii unui număr de 25.000 de vehicule electrice până în anul 2015. Iniţial, GE va achiziţiona 12.000 de vehicule General Motors, începând cu modelul Chevrolet Volt în 2011, urmând să adauge alte vehicule pe măsură ce producătorii îşi vor extinde portofoliile de vehicule electrice. GE şi partenerii săi vor folosi o combinaţie de tehnologii de vehicule electrice capabilă să răspundă nevoilor lor în acest domeniu. Modelul Chevrolet Volt va ieşi de pe liniile de producţie luna aceasta, în timp ce şi alţi producători de maşini vor scoate pe piaţă vehicule electrice. În acest context, GE este bine poziţionată pentru a contribui la extinderea infrastructurii necesare care va permite celor 65.000 de clienţi posesori de parcuri auto la nivel global să îşi schimbe şi să îşi gestioneze propriile parcuri auto.

GE deţine unul dintre cele mai mari parcuri auto din lume, conduce o importantă divizie globală de gestionare a parcurilor auto şi oferă un portofoliu cu soluţii de produse care cuprinde staţii de alimentare, echipament de protecţie a circuitelor şi transformatoare necesare în toate etapele de dezvoltare a infrastructurii pentru vehicule electrice. Astfel, GE poate susţine un proces de adoptare a vehiculelor electrice la scară largă şi poate genera creşterea diviziilor sale.

„Tehnologia vehiculelor electrice este reală şi gata de pus în aplicare, iar noi adoptăm această transformare alături de parteneri precum GM şi clienţii noştri care deţin parcuri auto”, a declarat Jeff Immelt, preşedinte şi CEO al GE. „Electrificarea propriului parc auto ne va permite să accelerăm curba de adoptare, să extindem aria de aplicare şi să trecem de la aşteptare la acţiune în ceea ce priveşte vehiculele electrice.”

„Producem tehnologii necesare fiecărei componente a infrastructurii pentru vehicule electrice şi suntem în prima linie a procesului de trecere la o reţea electrică inteligentă”, a declarat Immelt. „Această transformare va fi benefică pentru diviziile noastre şi pentru acţionari. Adoptarea vehiculelor electrice pe scară largă va încuraja şi inovaţia în domeniul energiei curate, va consolida securitatea energiei şi va aduce valoare economică”.

Diviziile GE, printre care Capital Fleet Services, Energy şi Licensing & Trading, vor avea de câştigat pe o piaţă a vehiculelor electrice aflată în curs de dezvoltare, care ar putea aduce venituri de până la 500 milioane USD pentru GE în următorii trei ani. Aici sunt incluse pieţe cu un ritm de dezvoltare rapid pentru staţia de alimentare WattStation oferită de GE.

„Angajamentul asumat de GE este o dovadă a convingerii că vehiculele electrice reprezintă o tehnologie reală care poate reduce atât emisiile, cât şi dependenţa noastră de petrol. Înseamnă de asemenea şi o dovadă a încrederii în modelul Chevrolet Volt, care va începe să fie livrat clienţilor individuali la sfârşitul acestui an. Ne bucurăm că modelul Volt va juca un rol important în cadrul acestui program care va stimula inovaţia şi va fi benefic pentru companii, clienţi şi societate, în general”, a declarat Dan Akerson, CEO al GM.

GE a anunţat recent şi deschiderea a două centre în care clienţii pot experimenta şi afla mai multe despre vehiculele electrice şi care vor oferi clienţilor, angajaţilor şi cercetătorilor acces direct la vehiculele electrice şi la tehnologiile de curs de dezvoltare. Unul dintre centre se va afla în apropierea oraşului Detroit, la Van Buren Township, Michigan, în cadrul Centrului GE de Tehnologie Avansată de Producţie şi Software. Celălalt centru se va afla în sediul central al diviziei Fleet Services a GE Capital în Eden Prairie, Minnesota, alte câteva centre urmând să fie anunţate în anul 2011. Centrele vor monitoriza şi evalua performanţele vehiculelor şi comportamentul la alimentare, experienţele conducătorilor auto, cerinţele privind serviciile şi eficienţa operaţională, oferind în acelaşi timp şi ocazia de a încerca o varietate de mărci şi modele şi de a înţelege mai bine modul de folosire a vehiculelor electrice.

GE lansează acest program complet pentru vehiculele electrice ca parte a strategiei sale de afaceri ecomagination de accelerare a dezvoltării şi aplicării tehnologiei de energie curată prin investiţii în inovaţie, cercetare şi dezvoltare. Ca o completare a acestui anunţ, pe pagina GE ecomagination.com a fost lansat un ghid de pregătire pentru vehiculele electrice menit să ajute municipalităţile, clienţii şi persoanele fizice să se pregătească pentru folosirea pe scară largă a vehiculelor electrice.

Reclame

Filed under: Altele, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: