Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Evolio lanseaza EVOBOOK, primul eReader romanesc cu tehnologie e-ink

Evolio lanseaza EVOBOOK, primul sau produs din categoria cititoarelor de carti electronice si, de asemenea, primul eReader romanesc cu tehnologie e-ink. Tehnologia revolutionara e-ink pe care se bazeaza dispozitivul inlatura toate neajunsurile dispozitivelor electronice legate de impactul negativ asupra ochilor.

Display-ul de 6 inch (600×800 pixels, 16 nuante de gri) nu foloseste iluminare de tip back light astfel incat fasciculele de lumina nu mai solicita retina si cristalinul non-stop. Experienta cititului pe EVOBOOK este identica lecturarii unei carti sau a unui ziar tiparit la lumina naturala sau artificiala.

Tehnologia e-ink elimina, de fapt, si un alt aspect suparator al oricarui display LCD: in lumina puternica efectul de “glow” dispare iar suprafata EVOOBOK devine lizibila si clara din orice unghi. Puteti lectura romanul politist favorit la plaja, in plin soare.

Dispozitivul (18 cm inaltime, 13 cm latime) este ideal ca minibilioteca personala intrucat este compact, cantareste 228 g si are o grosime de numai 9 mm, insa poate stoca in memoria interna de 2GB pana la 4000 de carti. Memoria este extensibila la 10 GB prin folosirea unui SD card. Chiar si in acest conditii e-readerul de la Evolio are o autonomie impresionanata: cu o singura incarcare poti folosi EVOBOOK pentru a citi pana la 10.000 de pagini, timp de circa 15 zile.

Spre deosebire de alte e-book readere care presupun formate proprietare si o legatura comerciala stricta intre site-ul de continut si hardware-ul respectiv, EVOBOOK citeste toata gama de formate curente (.PDF, .CHM, .EPUB, .TXT, .HTM, .HTML, .RTF, .PDB, .DJVU, .IW, .IW4, .FB2, .OEB, .PRC, .MOBI, .TCR, .OPF).
Pe internet exista zeci de mii de carti in format electronic care se pot descarca si citi pe EVOBOOK. Pentru a simplifica experinte utilizatorului, EVOBOOK va veni cu un serviciu online de update periodic al bibliotecii digitale pe acelasi principiu pe care functioneaza softul iMap pentru GPS-urile Evolio.

Dispozitivul dispune de functie Search, posibilitatea de a alege dimensiunea fontului dorit (zoom),  functia Bookmark – semn de carte, astfel incat lectura sa poata fi reluata de unde a fost intrerupta. De asemenea, gadget-ul poate reda fisiere in format mp3, astfel incat poti studia un manual in timp ce asculti muzica preferata.

EVOLIO vrea sa ofere utilizatorului roman o experienta de lectura speciala. EVOBOOK are suport pentru limba romana, meniu, manual, dictionare si fonturi romanesti.

Piata e-readere-lor este, dupa cea a tablet PC-urilor, cea mai dinamica piata de produse electronice la nivel mondial. La nivelul anului 2014 numarul de e-readere livrate va depasi cifra de 30 milioane unitati.

In Romania, anul 2010 a reprezentat inceputul timid al acestui produs, insa pentru 2011 estimam o piata de aproximativ 3 milioane de euro, urmand ca in 2013 aceasta sa depaseasca 10 milioane de euro.” a declarat Liviu Nistoran, Presedinte Evolio.

Produsul va fi disponibil in magazine incepand cu data de 1 Decembire la un pret recomandat de 150 euro. Pachetul va include un numar mare de titluri din literatura romana si internationala precum si best-seller-uri ale autorilor romani contemporani.
Lansat in 2007, Evolio este unul din cele mai importante branduri romanesti de produse IT&C. Sub brandul Evolio se comercializeaza produse GPS , netbook-uri, produse de comunicatii fixe si mobile, produse multimedia si accesorii.

Evolio revolutioneaza modul in care oamenii interactioneaza si acceseaza informatia prin integrarea produselor sale cu aplicatii de internet ce ofera acces la continut imbogatit, actualizabil on-line si adaptat pentru consumatorii romani.

Anunțuri

Filed under: IT&C, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 933,673 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: