Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– R&M Audit: Managementul cash-ului si optimizarea stocurilor – definitorii

Anii de criza 2009 si 2010 au <<numarat>> in principal <<supravietuitorii>>, desi au fost destule companii care– dincolo de a supravietui- au inregistrat cresteri importante ale cifrei de afaceri sau ale cotei de piata sau chiar a profitului. Anul viitor va fi insa decisiv pentru desemnarea firmelor care ies intr-adevar castigatoare din criza, in sensul unei dezvoltari durabile intr-un ritm sustinut; multe companii in prezent isi elaboreaza bugetul pe 2011, iar managementul cash-ului si al incasarilor raman prioritatile care vor face diferenta”, a aratat Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit, unul dintre liderii pieţei de contabilitate, consultanţă fiscală şi audit.

Anul trecut, creantele neincasate au amenintat lichiditatile a cca 80% dintre companii; in 2010, 95% dintre firmele ramase active se confrunta cu problema termenelor de plata depasite . “Pentru anul viitor trebuie tinut cont de posibile intarzieri mai mari la plata facturilor, intrucat lichiditatile raman problema principala si in 2011: deschiderea bancilor ramane inca limitata, iar companiile trebuie sa se bazeze foarte mult pe resursele proprii. In acest context, stiinta managementului stocurilor devine vitala pentru companiile din domeniul productiei si/ sau distributiei de bunuri”, a precizat Mirela Serban.

Pentru a face fata crizei economice, aproape toate companiile si-au redus cheltuielile: in 2009, firmele au taiat cheltuielile in medie cu cca 30-40% fata de anul precedent, iar in acest an le-au scazut in continuare cu cca 15% fata de 2009. Cheltuielile cu personalul au reprezentat, in medie, cca 20% din cuatumul reducerilor de cheltuieli, dar au fost cazuri in care acestea au cumulat si 50% din reducerile globale de costuri. Pentru 2011, companiile isi propun sa fie prudente, prevazand in bugete cheltuieli cu personalul cu cca 7-10% mai mari decat cele din anul curent, in conditiile in care majoritatea iau in calcul o inflatie de aproximativ 4,5% pentru anul viitor, iar sumele datorate per angajat la bugetul de stat au crescut.

In ceea ce priveste alte categorii de cheltuieli, expertii R&M Audit arata ca se inregistreaza cresteri, dar acestea nu sunt spectaculoase: bugetele de promovare si marketing raman la cote relativ reduse in 2011, companiile alocandu-le in medie procente de crestere de 5- 7% fata de 2010. „Trebuie subliniat de asemenea faptul ca vor fi in crestere cheltuielile cu serviciile prestate de terti, in sensul cresterii externalizarii diferitelor activitati care nu constituie o activitate de baza pentru companie (servicii de avocatura, contabilitate, marketing, vanzari etc)”, a precizat Mirela Serban.

In ceea ce priveste profitul, cresterea acestuia in 2011 nu se afla, in general, „pe lista de prioritati” a majoritatii companiilor, acestea mizand in continuare pe dezvoltarea afacerilor, cresterea cotei de piata etc in detrimentul profitului. „E o strategie normala, avand in vedere ca firmele care au rezistat pana acum doresc sa se dezvolte rapid in continuare, profitand de locurile lasate <<libere>> de catre competitorii care au disparut de pe piata.”, a aratat Mirela Serban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

Despre R&M Audit

Înfiinţată în anul 2000, compania R&M Audit a devenit lider în soluţii fiscale şi contabile inteligente, care au la bază competenţa în domeniul financiar, completată de o viziune avangardistă asupra mediului de business.

R&M Audit ofera servicii de audit, consultanţă fiscala si financiara, contabilitate, salarizare, controlling si arhivare.

Cu un portofoliu de peste 200 de clienţi, care cumuleaza 300 de puncte de lucru, R&M Audit a avut prilejul de a cunoaşte particularităţile companiilor din majoritatea sectoarelor de activitate: agricultură, asigurări, brokeraj, comerţ, construcţii, farmaceutic, fonduri structurale, import-export, IT, media, producţie, publicitate, turism etc.

R&M Audit este certificată de Camera Auditorilor Financiari din România, Camera Consultanţilor Fiscali, precum şi de către Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).  În anul 2008, R&M Audit a urcat pe locul 6 în topul CECCAR  după cifra de afaceri.

 

Reclame

Filed under: Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: