Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– mobilPay: Platile online cu cardul, impulsionate de lipsa comisioanelor pe tranzactii

În ultima lună, aproximativ 300 proprietari de site-uri din circa 500 chestionați au răspuns pozitiv la propunerea procesatorului mobilpay.ro de a introduce plăţile online prin card, fără să plătească nici un comision pe tranzacțiile desfășurate.

Campania lansată în data de 18 octombrie are ca principal scop impulsionarea pieţei locale de plăţi online. Astfel, orice comerciant care îşi activează contul şi face prima tranzacţie până la 31 decembrie va beneficia gratuit de platforma de plăţi mobilPay, iar timp de 3 luni nu va plăti nici un comision pentru tranzacţiile desfăşurate. După perioada de gratuitate, comerciantii vor beneficia în continuare de cel mai bun comision de pe piață, care pornește de la 2,3% + 0.1 euro pe tranzacție, indiferent de volumul acestora.

Cele aproximativ 50 de magazine care deja și-au instalat platforma de plăți mobilPay în ultima lună, au efectuat peste 2000 tranzacţii, ceea ce demonstreaza că posibilitatea de a plăti online atrage un număr mare de clienți, încă din primul moment.

„Rezultatele parțiale ale campaniei sunt peste așteptări. Urmează un sezon de vârf în vânzări, așa încât comercianții vor profita din plin de posibilitatea de a vinde online produsele și serviciile, fără nici un cost. Se pare că estimarile noastre inițiale, de circa 200 de site-uri noi care vor oferi până la finele anului posibilitatea de plată cu cardul, vor fi depășite”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Serviciul mobilPay.ro a fost lansat în 2006 în zona plăţilor prin SMS, pentru ca în 2009 să fie extins şi în zona plăţilor online prin card bancar. Astfel, în acest moment, mobilPay.ro este singura platformă din Romania care oferă ambele sisteme de plăți. Totodată, de la lansare, nici o fraudă nu a avut loc prin platforma mobilPay, un argument în plus pentru români ca să folosească cu încredere cardul la cumpărături de pe site-urile autohtone.

NETOPIA Sistem este lider pe piaţa din România în domeniul comunicării prin sms şi în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate în 2009 şi relaţii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deţine 50% din piaţa locală de servicii de comunicare şi marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate, ajungând la o cotă de piaţă de 80% în 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar.

Netopia Sistem, companie înfiinţată în 2003, are o prezenţă activă şi în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românescă premiată în cadrul unei competiţii din Silicon Valley, cu tehnologia patentata mobilPay.com Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: