Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Video: Metrou deraiat la Timpuri Noi

Trenul circula de la staţia Piaţa Unirii 1 la Timpuri Noi. Ultimul vagon al metroului a deraiat, iar autorităţile au blocat initial circulaţia în subteran. Nu s-au semnalat victime, însă la faţa locului au pornit mai multe echipaje pregătite să acorde ajutor.

„Ultimul compartiment al unei garnituri de tren a deraiat. Metroul circula dinspre Piaţa Unirii 1 înspre staţia Timpuri Noi. Metroul s-a oprit, nu există victime, dar oamenii sunt panicaţi. Călătorii sunt direcţionaţi către staţia Timpuri Noi. În acest moment, circulaţia trenurilor este oprită pe tronsonul respectiv„, a declarat la Realitatea, Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU.

COMUNICAT DE PRESA

În ziua de 17.11.2010 la ora 20:28, în metrou, între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi, s-a produs un accident feroviar determinat de deraierea unui boghiu al penultimului vagon al trenului de metrou, în direcţia de mers de la staţia de metrou Piaţa Unirii 1 spre staţia de metrou Timpuri Noi.

A fost necesară evacuarea călătorilor din trenul de metrou afectat, aceştia fiind îndrumaţi de către personalul de salvare al Metrorex, evacuarea făcându-se prin tunelul de metrou spre staţia Piaţa Unirii 1.

O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a unui atac de panică.

Circulaţia cu călători a trenurilor de metrou pe distanţa Piaţa Unirii 1 – Timpuri Noi a fost întreruptă în intervalul de timp 20:28 – 23:00.

Echipele de intervenţie ale Metrorex au acţionat operativ şi cu eforturi deosebite trenul de metrou a fost repus pe şine şi transportat la depou iar avariile produse la instalaţiile afectate au fost remediate în cursul nopţii de miercuri spre joi, ceea ce a permis ca circulaţia trenurilor de metrou să fie reluată în condiţii normale în dimineaţa zilei de 18.11.2010.

O comisie de specialişti din cadrul Organismului de Investigare Feroviar Român (O.I.F.R.) şi Metrorex a fost constituită pentru analiza accidentului şi a cauzelor care au determinat producerea acestuia.

Trenul implicat în accident, care face parte din flota veche de material rulant a Metrorex, a fost produs de Întreprinderea de Vagoane Arad şi se află sub mentenanţa S.C. ALSTOM Transport S.A..

Cerem scuze tuturor călătorilor afectaţi şi le mulţumim pentru înţelegerea de a fi colaborat cu personalul Metrorex pe parcursul intervenţiei.

DIRECTOR GENERAL

Ing. Gheorghe UDRIŞTE

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
Reclame

Filed under: Altele, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: