Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Autovit.ro estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 45% în 2011

Autovit.ro, cel mai mare site de vânzări de maşini second-hand din România, împlineşte 10 ani de când activează în peisajul online din România. Pentru perioada 01.04.2010 – 31.03.2011, managementul site-ului estimează o creştere a business-ului cu 45% faţă de intervalul anterior şi o cifră de afaceri de 3.350.000 RON.

După un deceniu de existenţă şi lansarea unei noi platforme online la mijlocul acestui an, Autovit.ro înregistrează lunar o creştere de aproximativ 7% a numărului de vizitatori pe lună[1], ajungând în luna octombrie a acestui an la peste 1.138.000 de vizitatori unici.

Cu ocazia aniversării celor 10 ani, Autovit.ro a organizat un concurs pentru uilizatorii site-ului în care aceştia au propus  sloganuri aniversare şi  au câştigat premii substanţiale: un laptop, un GPS şi un set de anvelope de iarnă. Sloganul câştigător este „Autovit.ro….Maşina ta la un click distanţă” şi a fost ales de către juriu din cele mai 10 votate sloganuri înscrise în concurs şi va fi folosit de Autovit.ro până la sfârşitul anului 2010.

“Dezvoltarea Autovit.ro în cei 10 ani de existenţă este spectaculoasă. Suntem cel mai mare site de anunţuri pentru vehicule second-hand din România, la o distanţă considerabilă faţă de poziţia numărul doi. Suntem încrezători că cei doi piloni de success ai businessului Autovit.ro, calitatea conţinutului şi accesul facil la informaţii pentru utilizatori, vor consolida această poziţie pentru următoarea decadă”,a declarat Attila Okányi, General Manager Autovit.ro.

Autovit.ro listează zilnic peste 22.000 de anunţuri, cele mai mari ponderi înregistrându-se la autoturisme (90.87%) şi  vehicule utilitare (7.30%). Majoritatea anunţurilor postate aparţin persoanelor fizice, 85%, restul de 15% fiind postate de dealeri auto. Persoanele care folosesc serviciile Autovit.ro[2] au între 20 şi 34 de ani (65%) şi sunt preponderent de sex masculin (61% masculin vs. 39% feminin). Cele mai multe accesări sunt făcute din Bucureşti (31%), urmat de judeţe precum Argeş, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Prahova (fiecare cu aproximativ 4%).

Despre Autovit.ro

Site-ul Autovit.ro face parte din concernul sud-african Naspers, prin subsidiara europeană MIH Allegro BV şi oferă persoanelor fizice şi juridice posibilitatea de a posta anunţuri pentru vânzarea de autoturisme, utilitare, camioane, motociclete, ATV-uri, utilaje de construcţii, agricole şi nu numai. Autovit.ro a fost lansat în România în anul 2000, fiind zilnic disponibile circa 22.000 de anunţuri nu mai vechi de 15 zile, generând un trafic zilnic estimat la peste 90.000 de vizitatori unici, fiind astfel site-ul numărul 1 în categoria auto din online-ul românesc. În mai 2010 Autovit a lansat o nouă platformă online, cu un design mai atrăgător şi noi funcţionalităţi pentru utilizatorii săi, printre care un motor de căutare avansat, noi modalităţi de promovare a anunţurilor şi o procedură mai simplă de postare a acestora.

Noua echipă de management Autovit.ro este reprezentată prin Attila Okányi – General Manager Autovit.ro, cu o experienţă de peste 13 ani în industria auto din România, de la antreprenoriat până la reprezentarea departamentului de vânzări a companiilor Michelin şi Schwarzmüller România, iar mai apoi în domeniul auto online, Mihai Cune – Chief Operational Manager, cu o experienţă de 6 ani alături de Autovit.ro, ca operator de date, apoi director tehnic şi Ştefan Radu – Marketing Manager, cu o experienţă de peste 5 ani în domeniul marketingului online.

Despre concernul Naspers

Grupul media multinaţional Naspers a fost înfiinţat în 1915 şi este listat la bursa din Johannesburg şi Londra. Principalele operaţiuni ale grupului se desfăşoară în platforme online, pay-TV şi presă scrisă în Africa de Sud, China, Rusia, Europa de Est, Olanda, India, Brazilia şi Tailanda. La finele anului 2009, grupul Naspers a anunţat un venit de 1,43 miliarde euro, în creştere cu 6% faţă de începutul anului, şi un profit de peste 300 milioane euro, aflat în creştere cu un procent de 19%.

Subsidiara sa est europeană, grupul Allegro, cuprinde platforme online de tranzacţii fixe sau prin licitaţie, anunţuri (auto, imobiliare, cariere şi călătorii), site-uri de shopping, cât şi platforme de plăţi online. Aceste servicii operează în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Belarus, Kazakhstan, Serbia, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania şi Estonia. Grupul Allegro a anunţat în anul 2009 o cifră de afaceri de 1.58 miliarde euro, în creştere cu 19% faţă de anul precedent.

În România, grupul Allegro este reprezentat prin Autovit.ro, lider în domeniul anunţurilor auto online, fiind achiziţionat la finele anului 2009, dar şi platformele online Tizo.ro (noua denumire a platformei online aukro.ro), ePayment.ro, Compari.ro şi Mercador.ro.


[1] Cf. Trafic.ro, perioada august – octombrie 2010

[2] Cf. studiului demografic realizat de Trafic.ro în perioada 25.05.2010 – 20.06.2010

Anunțuri

Filed under: Auto, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 933,673 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: