Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Den Braven a depăşit vânzări de 33 milioane de euro în primele zece luni

Compania Den Braven România, unicul producător de spume poliuretanice şi hotmelt de pe piaţa locală, a înregistrat în primele zece luni ale anului vânzări totale de 33,7 milioane de euro, nivel cu 30% mai mare decât cel consemnat în perioada  similară a anului 2009.

Astfel, într-un an 2010 considerat de specialişti drept vârful crizei economice, Den Braven Romania, lider local pe piaţa spumelor poliuretanice şi pe cea a izolanţilor siliconici şi acrilici, a reuşit ca în numai zece luni să depăşească vânzările totale realizate în anul 2008, primul an al crizei (33,45 mil. euro) şi să majoreze cu 9,4% valoarea înregistrată în intregul an 2009, de 30,8 milioane de euro.

“Aceste rezultate au fost determinate în primul rând de creşterea exporturilor, care au avansat cu 71% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă mai important este că am reuşit să obţinem o creştere a vânzărilor şi a numărului de clienţi în România, în condiţiile în care piaţa locală a materialelor de construcţii a scăzut cu peste 50%, iar aproximativ 80 de firme româneşti intră zilnic în faliment”, a declarat Adrian State, directorul general al Den Braven România.

Vânzările companiei pe piaţa românească s-au majorat cu aproximativ 5% în perioada ianuarie-octombrie, la 15,06 milioane de euro, iar cele de spumă poliuretanică, principalul produs al firmei, au avansat cu 9%, la 4,4 milioane de euro. Ponderea vânzărilor în marile reţele de magazine specializate în distribuţia materialelor de construcţii a fost de circa 55% în totalul cifrei de afaceri, comparativ cu nivelul de 45% înregistrat în anul 2007, anul cel mai prolific pentru sectorul românesc al construcţiilor, când produsele erau destinate preponderent segmentului business-to-business.

“Din cauza lipsei proiectelor mari şi a problemelor legate de lichidităţi, firmele de construcţii au renunţat să mai cumpere cantităţi mari de materiale care riscă să fie blocate pe stoc, aşa că preferă să le achiziţioneze direct din magazinele specializate. În acest an, vânzările noastre în  reţelele key-account au crescut in medie cu peste 55%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat”, a explicat Adrian State.

Consolidarea departamentului de vânzări şi stimularea financiară a angajaţilor acestei divizii au reprezentat un factor important pentru rezultatele obţinute în România.

“De la începutul anului, am marit echipa de vanzari si am continuat, ca si in anul 2009, motivarea salariala a angajatilor, veniturile lor lunare crescand in medie cu  10%. Aceste decizii au contribuit in mod direct la cresterea vanzarilor,  a cotei de piaţă şi a numărului de clienţi. Peste 70% din angajaţii noştri din vânzări sunt oameni cu experienţă si o vechime de 5 până la 13 ani în companie. Valoarea umana si profesionala a echipei, precum si deciziile manageriale bazate pe cinste, dedicatie, foarte multa munca si seriozitate, ducand la obţinerea performanţelor de exceptie ale societatii”, a precizat directorul general al Den Braven România.

Valoarea exporturilor companiei a atins în primele zece luni un nivel de 16,6 milioane de euro, cu 71% mai mare decât cel consemnat în perioada ianuarie-octombrie 2009, iar exporturile de spumă poliuretanică au totalizat 14,6 milioane de euro, cu 73% mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Cele mai importante vânzări au fost realizate pe pieţele din Polonia, Italia, Cehia şi Austria.

Den Braven România exportă în prezent în 32 de ţări, după ce a intrat, în acest an, pe pieţele din Vietnam, Argentina şi Lituania.

În urma rezultatelor înregistrate în primele zece luni, reprezentanţii Den Braven România estimează o creştere de minimum 20% a cifrei de afaceri la sfârşitul anului 2010, respectiv 37 milioane euro. În luna aprilie, estimările companiei vizau o creştere de 10-15% a cifrei de afaceri.

Grupul Den Braven, înfiinţat în anul 1974, în Olanda, deţine 11 unităţi de producţie la nivel mondial şi derulează activităţi în peste 100 de ţări de pe patru continente, fiind specializat în producţia şi distribuţia izolanţilor profesionali pentru construcţii, industria geamului termoizolant şi auto, precum şi pentru utilizatori casnici. Grupul a deschis reprezentanţa din România în octombrie 1997, pentru care lucrează în prezent peste 250 de angajaţi. Rezultatele deosebite înregistrate de filiala din România, care a consemnat în perioada 2001-2007 o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro, au determinat conducerea grupului să investească, în 2007-2009 circa 20 milioane de euro într-o fabrică de spume poliuretanice în România, singura de pe piaţa locală şi din Europa de Est.

Cifra de afaceri Den Braven Romania,  realizata in primii 3 ani de la inaugurarea investitiei in productie, respectiv 2008, 2009, 2010 depaseste 100 milioane de euro. În vara anului 2010 grupul Den Braven a fost preluat de puternicul consorţiul olandez Egeria-Wagram, cu active de peste 1 miliard de euro si 14 companii de prestigiu international, de la industria farmaceutica,  la constructii si asigurari.

Anunțuri

Filed under: Business, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,833 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: