Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Ana Holding: primii 20 de ani de activiate, dezvoltare şi investiţii

Ana Holding, grupul a cărei istorie începe în anul 1990, ca o mică afacere de familie ce oferă produse de panificaţie, cofetărie şi patiserie, împlineşte astăzi 20 de ani.

Povestea grupului condus de Gheorghe Copos porneşte cu ANA CO şi ANA PAN, societăţi axate pe calitatea deosebită a produselor şi mereu în acord cu solicitările pieţei. Succesul lor au determinat extinderea şi diversificarea afacerilor ANA, prin înfiinţarea în 1992 a companiei ANA Electronic, unic distribuitor în România pentru produsele electronice ale concernului sud–coreean Samsung. Succesul acestei afaceri a adus în 1995 premiul „Golden Distributor Samsung” pentru cel mai performant dealer Samsung.

Dezvoltarea grupului a reprezentat dintotdeauna o prioritate, în 1996 Holdingul ANA devenind acţionarul majoritar al uzinei ANA IMEP din Piteşti, unul dintre primii patru producători de micromotoare electrice din Europa. În acelaşi an se fondează ANA Hotels, grup care, în prezent, include hotelurile Athenee Palace Hilton (5*) şi Crowne Plaza (5*) din Bucureşti, Europa (4*) şi Astoria (3*) din Eforie Nord, precum şi Sport (4*), Bradul (3*) şi Poiana (2*) din Poiana Braşov.

Din anul 2000 Holdingul îşi extinde operaţiunile în domeniul transportului pe cablu, prin ANA Teleferic.

Holdingul şi-a extins şi diversificat continuu activitatea, fiind implicat în prezent, pe lângă industria alimentară, industria hotelieră şi industria electrotehnică, în transporturi rutiere interne şi internaţionale; mentenanţă în domeniul industrial; servicii de întreţinere corporală; yachting, servicii portuare şi sporturi nautice; construcţii şi investiţii imobiliare.

Din anul 1993 Holdingul Ana este finanţatorul clubului de fotbal Rapid Bucureşti cu care a câştigat, până în prezent, 2 titluri de campioană naţională, 4 Cupe ale României, 4 Super–Cupe ale României, dar şi evoluţii spectaculoase în cupele europene.

În aceşti 20 de ani Holdingul şi-a manifestat constant vocaţia de investitor prin modernizarea instalaţiei de transport pe cablu de la Poiana Braşov, retehnologizarea uzinei ANA IMEP şi inaugurarea unei fabrici de produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie Ana Pan (2005); inaugurarea unei clădiri de birouri de clasă A (2007) şi a unui bloc de apartamente de lux în centrul rezidenţial al Capitalei (2009); renovarea şi modernizarea hotelurilor Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza din Bucureşti precum şi a hotelurilor Sport şi Bradul din Poiana Braşov; lansarea proiectului Ana Tower (2010).

În prezent Holdingul ANA are peste 2000 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane de euro din care o bună parte o reprezintă exporturile.

Reclame

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: