Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Topul judetelor la vanzarile de centrale termice de apartament

65% dintre judeţele din România (27 de judeţe) au peste jumătate dintre locuinţe dotate cu sisteme proprii de încălzire, în timp ce doar în 15 judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti) majoritatea locuinţelor sunt încă branşate la sistemul centralizat de încălzire, potrivit datelor Ariston Thermo România.

Astfel, în acest moment, în topul judeţelor care nu mai depind de sistemul centralizat de încălzire se numără Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Alba, Ialomiţa, Covasna, Sibiu şi Maramureş, cu aproximativ 90% dintre locuinţe încălzite cu centrale termice individuale de apartament.

În acelaşi timp, la polul opus, se află judeţele Mehedinţi, Giurgiu, Constanţa, Bihor şi Bucureşti, unde peste 85% dintre locuinţe sunt încă branşate la sistemul centralizat de încălzire, conform datelor Ariston Thermo România.

În ceea ce priveşte vânzările de centrale termice din acest an, Transilvania se situează pe primul loc. Astfel, judeţe precum Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu şi Mureş au adus aproximativ 25% din vânzările Ariston, liderul pieţei locale de centrale termice.

“Volumul solicitărilor din acestă zonă poate fi explicat de existenţa unei pieţe mature, dar şi de numărul ridicat de debranşări din ultimii ani. De asemenea, în aceste regiuni se resimte începerea unui proces de înlocuire a centralelor termice instalate în anii de după 1990. Acest fenomen s-a resimţit şi în rezultatele programului de înlocuire a centralelor vechi de apartament lansat de Ariston în a 2-a jumătate a anului trecut, aproximativ 50% din realizările acestui program obţinându-se în Transilvania”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Directorul de Vânzări al Ariston Thermo România.

Regiunea Moldova (Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui), unde anul acesta numărul debranşărilor a înregistrat un trend ascendent, a reprezentat circa 19% din vânzările totale ale Ariston, în timp ce peste 22% din volumul vânzărilor a fost realizat în centrul tarii şi în Capitală.

În ceea ce priveşte zona Dobrogea şi Sud Estul ţării, reprezentanţii companiei susţin că acestea formează o piaţă deocamdată relativ restrânsă deoarece în anumite zone nu a fost încă implementată reţeaua de gaz (de exemplu Giurgiu, Tulcea) sau ponderea subvenţiei pentru furnizarea de încălzire şi apă caldă menajeră a fost ridicată (de exemplu Constanţa, unde subvenţia a fost de 55%).

Referitor la evoluţia vânzărilor de centrale termice pentru 2011, Cătălin Drăguleanu estimează că un impact major îl va avea politica de subvenţii pe care o va adopta Guvernul anul viitor dar şi problemele pe care le vor întâmpina CET-urile în perioada următoare.

“Cluj Napoca, Timişoara, Ploieşti, Craiova şi municipii din Estul ţării sunt o parte dintre localităţile în care preconizăm că numărul debranşărilor va creşte accelerat chiar din primavară. Unul dintre factorii decidenţi va fi valoarea facturilor la încălzire din această iarnă, dupa ce preţul gigacaloriei a fost mărit. În Timişoara spre exemplu, costurile încalzirii au crescut cu 40%, în Ploieşti şi Brăila cu 58%, la Galaţi cu aproximativ 20% iar la Craiova cu peste 15%”, apreciază oficialul Ariston Thermo România.

Problemele CET-urilor, anunţurile contradictorii despre eliminarea subvenţiilor pentru termoficare, dar şi dorinţa de independenţă privind confortul termic au dus până în prezent la un număr de peste 80.000 de apartamente debranşate de la sistemul centralizat de termoficare.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider internaţional în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , ,

One Response

  1. Numarul de centrale termice va creste de la an la an. Iar in viitor, sunt de parere ca centralele termice electrice vor fi cele recomandate. Gazele si lemnele sunt resurse pe cale de epuizare si vor fi din ce in ce mai scumpe pe cand curentul electric nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: