Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Susţinătorii WikiLeaks lovesc în plăţile online din România

Un grup de hackeri care susţin organizaţia WikiLeaks cât şi pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat miercuri site-ul Mastercard, făcând indisponibile serviciile online ale companiei în mai multe ţări, printre care şi România.

Acţiunea hackerilor vine în urma deciziei Mastercard de a bloca donaţiile pentru WikiLeaks prin intermediul serviciilor sale.

“Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra plăţilor online cu cardul din România. Cu toate acestea, situaţia a fost remediată iar tranzacţiile online cu carduri Mastercard au fost reluate în cursul serii de ieri ”, a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care deţine mobilPay.ro, singura platformă din Romania care oferă plăţi online prin card bancar şi plăţi prin SMS.

În acest moment, mobilPay procesează aproximativ 15.000 de tranzacţii lunar, fiecare cu o valoare medie de 180 de lei.

Grupul de hackeri numit „AnonOps” susţine că, prin atacurile lansate, luptă împotriva cenzurii şi a drepturilor de autor. Dincolo de Mastercard, printre victimele susţinătorilor WikiLeaks se mai numără şi site-ul Postfinance.ch, filială de servicii financiare a Poştei elveţiene, care a decis să închidă un cont al lui Julian Assange. Site-ul PayPal si blogul acestuia au fost, de asemenea, inactive pentru mai mult de 8 ore, după ce serviciul de comerţ electronic a blocat donaţiile către WikiLeaks.

Serviciul mobilPay.ro a fost lansat în 2006 în zona plăţilor prin SMS, pentru ca în 2009 să fie extins şi în zona plăţilor online prin card bancar. Astfel, în acest moment, mobilPay.ro este singura platformă din Romania care oferă ambele sisteme de plăți. Totodată, de la lansare, nici o fraudă nu a avut loc prin platforma mobilPay, un argument în plus pentru români ca să folosească cu încredere cardul la cumpărături de pe site-urile autohtone.

Anunțuri

Filed under: IT&C, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,394 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: