Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– MIC.RO trece pe o soluţie IT completă, furnizată de TotalSoft

MIC.RO, reţeaua de magazine de proximitate intrată în forţă pe piaţa de retail românească, şi-a externalizat complet serviciile de IT către TotalSoft, casa de software membră a Global Finance. TotalSoft a devenit astfel furnizorul infrastructurii software, hardware, de mentenanţă dar şi de asistentă tehnică specializată pentru deschiderea magazinelor din reţaua MIC.RO. Proiectul are o durată de 2 ani, timp în care compania de software va implementa soluţia sa, axată pe ERP-ul Charisma, în cele 1000 magazine fixe şi 2000 de magazine mobile aflate în planul de extindere al  MIC.RO.

Demarat în primavara anului 2010, lanţul de magazine MIC.RO are un plan de extindere extrem de ambiţios în domeniul retailului românesc bazat pe principiul american 7-11.

Pornit iniţial cu un număr de 110 magazine, business-ul MIC.RO şi-a început activitatea cu o soluţie software de star-up, furnizată de compania Magister, pentru a-şi valida conceptele de business. Din această toamnă însă, soluţia a fost înlocuită de sistemul informatic integrat Charisma, în urma unui proces de selecţie foarte bine şi riguros organizat, proces care a urmărit identificarea unei soluţii mature, scalabile şi flexibile şi, deopotrivă, un furnizor de software care să deţină o forţa reală de implementare.

,,Am dorit să propunem pieţei româneşti o alternativă la comerţul importat copy-paste din alte regiuni ale Europei fără a ţine cont de modul cultural şi tradiţional în care românii interacţionează cu marfa. În mod curent,  în lanţul MIC.RO sunt generate zilnic peste 4 milioane de tranzacţii, iar pentru controlul acestui sistem, ne-am dorit să avem informaţia livrată în timp real şi într-un format inteligent, pentru a nu pierde timp cu analize complicate. Am ales TotalSoft pentru un proiect pilot dar am fost convinşi că mintea românească poate să construiască o soluţie IT integrată şi performantă pentru controlul acestui sistem. Dincolo de tehnologie, cea mai importantă realizare a proiectului este că cele două echipe lucrează într-o manieră integrată şi empatizată.” Dan Ionescu, Managing Partner, MIC.RO.

În cadrul proiectului a fost inclusă şi o sesiune de training destinată utilizatorilor, sesiune care s-a realizat în paralel, pe 20 magazine-şcoală, şi care a presupus şcolarizarea a 200 de operatori din magazine pentru utilizarea sistemului.

Noutatea absolută adusă de proiectul MIC.RO în România sunt magazinele mobile care, mişcându-se între diverse locaţii, aduc oferta de produse chiar lângă casa şi biroul cumpărătorilor. În cazul acestor unităţi, Charisma este accesată în timp real de utilizatori prin intermediul unui laptop cu o configuraţie specială, conectat permanent la baza de date centrală printr-o conexiune 3G.

Până la sfârşitul anului 2010, Charisma va funcţiona în toate cele 300 de magazine MIC.RO (deschise şi în curs de deschidere), fapt care impune TotalSoft ca lider şi în domeniul lanţurilor de retail, nici o altă firma de software din România nemaiavând un portofoliu care să cuprindă un număr atât de mare de magazine.

Reclame

Filed under: Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: