Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– 400 de calculatoare au fost donate prin proiectul ASSOCLIC 2-2010

Asociatia  Ateliere Fara Frontiere incheie cea de-a doua etapa de proiect ASSOCLIC 2-2010, prin donarea de 400 de echipamente informatice reconditionate catre 60 proiecte. Cele 60 de proiecte castigatoare vor fi premiate cu ocazia ceremoniei organizate pe data de 15 decembrie ora 14:30 la Hotel Novotel, Calea Victoriei nr 37B.

ASSOCLIC este un proiect de traditie pentru Ateliere Fara Frontiere prin care invita entitatile non-profit din Romania sa intre in competitie cu proiectele pe care le organizeaza pentru comunitatile locale. Cele mai bune proiecte sunt premiate prin echiparea cu calculatoare reconditionate in atelierul de reintegrare socioprofesionala deschis de Ateliere Fara Frontiere in Bucuresti.

Cea de-a doua etapa ASSOCLIC din 2010 a fost organizata in perioada septembrie- noiembrie si a adunat un numar mare de proiecte aflate in competitie. In cateva cifre, ASSOCLIC 2-2010 inseamna:  87 de proiecte primite,  923 de calculatoare solicitate, 7135  de beneficiari ai proiectelor propuse.

Pe data de 25 noiembrie juriul (format din reprezentanti ai urmatoarelor entitati: BRD Societe Generale, GDF Suez Energy Romania, Tech Soup Romania, ECOTIC, Fundatia EOS, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Fundatia CIVITAS, CENTRAS, FDSC-Stiri ONG, Mc Cann PR, Cora, AmCham, CCIFER, Green WEEE, Danone, ACCOR, KPMG) a punctat proiectele, tinand cont de criteriile: pertinenta proiectului, impactul social si local, impactul educativ, impactul economic si profesional, fezabilitatea si perenizarea proiectului. Lista cu cele mai bune proiecte premiate este publicata pe siteul: http://romania.assoclic.org/.

Dimitrie-Daniel PLĂCINTĂ, Responsabil proiect NEW IT&C Lab, Vicepreşedinte Asociaţia “Amicii Cantemirului” Breaza:

„Proiectul ASSOCLIC 2 -2010 a reprezentat pentru noi şansa de a pune în practică proiectul NEW IT&C Lab, acordând astfel accesul la echipamente care pot susţine cu adevărat un demers educaţional la cele nai înalte standarde. Concursul a fost provocator pentru noi, ne inspirat pentru a crea toate condiţiile susţinerii activităţilor propuse: efectuarea aplicaţiilor de laborator, cercul de informatică,  consultaţiile elevilor, susţinerea olimpiadelor locale de informatică, T.I.C, implementarea cursurilor Cisco – IT Essentials I – PC Hardware and Software etc. ASSOCLIC 2-2010 reprezintă pentru noi un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte conceptul de responsabilitate socială aplicat la nivel naţional cu sprijinul partenerilor Ateliere fără frontiere, dorind cu această ocazie să mulţumim pentru încrederea acordată, astfel împreună să contribuim la dezvoltarea comunităţii locale din România.”

Calculatoarele acordate pentru castigatori vor fi utilizate pentru desfasurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunitatile locale in scopul de a creste accesul la educatie si tehnologia informatiei pentru publicul aflat in dificultate.

Proiectul ASSOCLIC 2010 s-a realizat cu sprijinul partenerilor financiari : GDF Suez Energy Romania, Fondation Societe Generale, Fondation Air Liquide, Fondation Blancmesnil, partenerilor operationali : Microsoft, TechSoup, Ecotic si cu sprijinul : Stiri ONG, McCann PR, Fundatia EOS, Fundatia CIVITAS, ARC, Centras.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de inserţiune socioprofesională şi pentru combaterea excluziunii, care oferă persoanelor în mare dificultate un loc de muncă ca rampă de lansare pentru angajarea pe piaţa muncii şi o acompaniere individualizată: consiliere, orientare, formare/calificare şi medierea angajării pe piaţa muncii. Activitatea de recondiţionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale conferă sens muncii salariaţilor în inserţiune.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: