Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Alstom obtine ordin de executare impotriva firmei Insigma

Alstom a obtinut din partea Inaltei Curti de Justitie a Regatului Marii Britanii (Anglia si Wales)  ordin de executare a unei sentinte de Arbitraj emisa la inceputul acestui an impotriva companiei chineze Insigma. Aceasta decizie completeaza ordinul similar de executare obtinut la Singapore in Februarie 2010, referitor la utilizarea ilegala de catre Insigma a tehnologiei apartinand Alstom.

Tribunalul de Arbitraj din Singapore a statuat in februarie 2010 ca, ulterior rezilierii de catre Alstom in 2006 a acordului de licenta ce permitea utilizarea restrictiva de catre Insigma a tehnologiei de desulfurare umeda (WFGD) numai pe teritoriul Chinei, Insigma si una din filialele sale Insigma M&E Engineering Co. Limited, au continuat utilizarea tehnologiei Alstom in alte proiecte de desulfurare umeda la centralele electrice.

Prin Sentinta Arbitrala li se interzice irevocabil companiei Insigma precum si tuturor filialelor si sucursalelor sale utilizarea tehnologiei Alstom oriunde in luma in afara Chinei.

Prin decizia Curtii Internationale de Arbitraj de la Singapore firmei Alstom i-au fost acordate daune in valoare de 25 milioane de dolari, urmate de o decizie suplimentara referitoare la plata de dobanzi  si cheltuieli de judecata in valoare de 4,7 milioane de dolari. In acelasi timp, Curtea a decis acordarea de compensatii pentru drepturile de autor neachitate de catre Insigma si a ordonat acesteia sa predea toate documentatiile confidentiale la care a avut acces in urma acordului de licenta.

Recursul depus de Insigma a fost respins in integralitatea sa.

Din acel moment, Insigma nu  a mai intreprins niciun demers in vederea contestarii sentintei arbitrare, sau a vreuneia din deciziile de executie.

Tehnologia de desulfurare umeda a gazelor de ardere (WFGD) este utilizata pentru indepartarea substantelor poluante, in primul rand a dioxidului de sulf, din  emisiile centralelor pe carbune. Alstom, companie ce a dezvoltat aceasta tehnologie incapand din anii 1960, este astazi unul din liderii mondiali pe aceasta piata.

Reclame

Filed under: Altele, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: