Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Telefonez aripi, noul videoclip Romantic Jurgen, in premiera pe BestMusic

Telefonez Aripi – cel mai nou videoclip al formatiei timisorene de electro/ new-wave Romantic Jurgen – poate fi vizionat, de astazi, in premiera pe BestMusic.ro.

Dupa ce s-au numarat printre headlinerii scenei Elektrana, alaturi de trupe ca Sexy Sushi (Fr) sau We Have Band (UK), in cadrul festivalului EXIT 2010, Romantic Jurgen vin cu un videoclip inedit la o piesa noua – Telefonez Aripi – ce va fi inclusa pe viitorul album al formatiei, aflat in pregatire.

Povestea trupei incepe in 2007, cand, oarecum plictisiti de asa-zisa scena alternativa romaneasca, din care lipseau cu desavarsire trupele electro, timisorenii Sandra (voce, versuri), Dacian (synth, clape, programming) si Alexandru (chitara) formeaza Romantic Jurgen. Directia era una clara de la inceput: o formatie electro/wave cu accente post industrial.

Dupa o serie de concerte in tara, trupa lanseaza albumul de debut, Dead Bunny Invasion (2008), la casa de discuri independenta Roadrunner Music, din Bucuresti. Dificil de incadrat intr-un stil anume, Romantic Jurgen este o combinatie de electro-pop dur cu elemente industriale optzeciste, chitari caustice no-wave si post-punk, si o voce feminina puternica. Versurile trupei sunt puternic influentate de miscarea Dada. Atmosfera unica este completata de show-uri live explozive si vizualuri pe masura.

Romantic Jurgen au concertat atat in Romania cat si in afara tarii, alaturi de trupe precum Joy Disaster (Fr), Monozid (De) sau Eternal Fall (Es), au participat la festivaluri ca Liveland 2010, Underground Fest Timisoara, Fete de la Musique, Ratcave Party, Exit Fest, au sustinut turnee in Serbia si Germania.

„Romantic Jurgen e un trio romanesc compus dintr-o voce feminina unica, o chitara puternica si un synth nervos. Daca Peaches si-ar face trupa, cam asa ar suna.” – Exit Fest

www.myspace.com/romanticjurgen

Clipul Telefonez aripi a fost filmat in Timisoara si produs de o echipa formata din Noemi Dumitrescu (concept, regie, montaj), Catalin Buda (camera si post procesare imagine), cu ajutorul multor prieteni printre care cativa actori profesionisti si, nu in ultimul rand, prin amabilitatea colectivului de la Scartz – Loc Lejer (Aualeu – teatru de Garaj si Curte).

Ce se intampla in Telefonez aripi ? Videoclipul este o incursiune in lumea boema a localurilor “cult” timisorene cu un twist aparte. S-a pus accentul pe o anume diversitate vizuala combinand in mod fluid neobisnuitul cu familiaritatea situatiilor cotidiene. Rezultatul este un clip iesit din comun pentru piata autohtona, cu o atmosfera pregnanta condimentata cu subtile accente psihedelice.

Noemi Dumitrescu a terminat facultatea de Arte Plastice, sectia Design Multimedia din Timisoara si apoi masterul de Creative Writing, catedra de Engleza, Universitatea de Vest, Timisoara. A inceput sa scrie, sa faca fotografie si filme de scurt metraj inca din adolescenta. In 2008, a participat cu scurt metrajul “vineri-dupamasa” la proiectul “Bani” initiat de Florin Piersic Jr. Alte proiecte ale sale pot fi gasite pe internet.

“Mi-a placut ideea de a face un videoclip pentru Romantic Jurgen tocmai pentru ca muzica lor este altfel. A fost o provocare misto sa creez o paltforma vizuala potrivita cu vibe-ul piesei. Cu sprijinul multor prieteni am reusit sa pun in practica un proiect complex care din start a implicat un numar mare de oameni (dintre care majoritatea amatori)”, spune regizoarea.

Romantic Jurgen vor reveni pe scenele cluburilor din tara si din strainatate, anul viitor, si pregatesc un nou material discografic, ce va fi lansat in curand.

Anunțuri

Filed under: Lifestyle, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,330 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: