Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Acţionarii nu au aprobat fuziunea SC Albalact cu SC Rarăul

Acţionarii Albalact au hotărât, luni, 27 decembrie 2010, în adunarea generală extraordinară, să nu aprobe fuziunea S.C. Albalact S.A. cu S.C. Rarăul S.A, pentru a nu afecta eligibilitatea proiectelor de finanţare nerambursabilă SAPARD, contractate de ambele societăţi şi aflate încă în perioada de valabilitate şi monitorizare.

SC ALBALACT SA a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit punctul de vedere privitor la fuziunea societăţii cu SC Rarăul SA.

Având în vedere răspunsul APDRP prin care Agenţia nu aprobă fuziunea prin absorbţie a celor două societăţi şi în care se precizează şi motivele neaprobării (fuziunea ar avea ca efect cumularea de către societatea absorbantă – Albalact – a celor patru contracte de finanţare nerambursabile SAPARD primite de ambele societăţi, a căror valoare depăşeşte 4 milioane de euro, ceea ce ar încălca prevederile şi condiţiile de eligibilitate impuse prin contractele de finanţare încheiate cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – şi anume numărul maxim de proiecte aprobate pentru o societate (două) şi valoarea maximă eligibilă (4.000.000 Euro), ceea ce va duce la restituirea întregii finanţări acordate), acţionarii prezenţi au hotărât în unanimitate să nu aprobe fuziunea SC ALBALACT SA cu SC RARĂUL SA.

Compania Albalact – Oiejdea este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiinţata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 700 de angajati si peste 6000 de actionari si este listata la categoria a III-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Din 2010, Albalact detine 95,67% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc. In prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Reclame

Filed under: Business, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: