Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Panda Security: De Sarbatori, retelele sociale devin pentru hackeri unelte de raspandire a virusilor!

–      Numeroase conturi Twitter au fost create pentru a raspandi coduri malitioase prin intermediul mesajelor de urari

–      Sarbatorile reprezinta un moment important pentru hackeri. In fiecare an amenintarile sunt raspandite prin intermediul email-ului si al retelelor sociale, utilizand mesaje tematice de Sarbatori

Conform laboratorului anti-malware al Panda Security, infractorii cibernetici exploateaza reteaua Twitter pentru a raspandi malware cu ajutorul unor mesajele tematice de Sarbatori. Pentru ca suntem in perioada de vacanta, subiecte precum „calendarul Craciunului”, „Hanukkah” sau „Grinch” sunt printre cele mai populare subiecte utilizate de hackeri.

Mii de mesaje Twitter au fost lansate folosind diferite fraze tematice, cum ar fi „Nimanui nu-i pasa de Hanukkan” sau „Video socant cu Grinch”, impreuna cu URL-uri scurte ce directioneaza catre site-uri malitioase.

Poti vedea aceasta imagine accesand: http://www.flickr.com/photos/panda_security/5226147792/

Utilizatorii care acceseaza link-ul vor fi trimisi pe o pagina care infecteaza sistemele cu un  codec fals, exploatand o bresa de securitate in fisiere PDF (CVE-2010-2883). Codec-ul este de fapt un troian, care, la randul sau, descarca mai multe programe malware pe computerul compromis.

Poti vizualiza aceasta imagine accesand :  http://www.flickr.com/photos/panda_security/5225551137/

In plus fata de subiecte legate de Sarbatori, infractorii informatici utilizeaza si alte subiecte de actualitate pentru a-si raspandi creatiile, inclusiv festivalul “Sundance”, campania anti-SIDA, Carling Cup si subiecte despre actorul Morgan Freeman.

Potrivit lui Luis Corrons, Director Tehnic al Panda Security, „Retelele sociale devin tot mai populare printre hackeri ca mijloace de raspandire a malware-ului. Facebook si Twitter sunt de obicei exploatate, avand in vedere numarul lor tot mai mare de utilizatori si cunostiintele slabe ale multora dintre acestia despre securitatea accesarii mesajelor. Din acest motiv rezulta si numarul mare de accesari, si, in consecinta al infectarilor”

De Sarbatori, pastrati-va computerul in siguranta !

Avand in vedere riscul crescut din perioada Sarbatorilor, Panda Security ofera utilizatorilor o serie de sfaturi practice de securitate pentru utilizarea retelelor sociale:

1) Nu dati click pe link-uri suspecte primite de la surse necunoscute sau care nu prezinta incredere. Acest lucru ar trebui sa se aplice mesajelor primite prin intermediul Twitter, prin alte retele sociale si chiar prin e-mail.

2) Daca dati click pe link-uri, verificati pagina web catre care se face directionarea. Daca nu o recunoasteti, inchideti browser-ul.

3) Chiar daca nu vedeti nimic ciudat in pagina accesata, dar vi se cere sa descarcaţi ceva, nu acceptati.

4) Daca ati descarcat sau instalat un fisier executabil si PC-ul incepe sa lanseze mesaje sau se comporte ciudat, este probabil sa ai un malware pe calculator. In acest caz, ar trebui sa verifici calculatorul cu un scanner online gratuit, cum ar fi ActiveScan, disponibil la:

www.activescan.com

5) Ca regula generala, asigurati-va ca aveti calculatorul bine protejat pentru a va asigura ca nu sunteti expusi la riscul unei infectii de la orice cod malitios. Va puteti proteja cu noua solutie gratuita Panda Cloud Antivirus (www.cloudantivirus.com).

Despre Panda Security

Fondata in 1990, Panda Security este cel mai important furnizor de solutii de securitate bazate pe scanarea direct din internet (cloud-based), cu produse disponibile in mai mult de 23 de limbi si cu milioane de utilizatori aflati in 195 de tari din intreaga lume. Panda Security a fost prima companie de securitate IT care a valorificat puterea scanarii din internet, cu ajutorul tehnologiei Collective Intelligence. Acest tehnologie  inovatoare de securitate, poate analiza si clasifica in mod automat mii de mostre de malware noi pe zi, garantand astfel clientilor corporate si utilizatorilor casnici cea mai eficienta protectie impotriva amenintarilor de pe Internet, cu impact minim asupra performantelor calculatorului.

Panda Security are 56 birouri in intreaga lume, cu sedii in SUA – California si in Europa – Spania.

Panda Security colaboreaza cu “Special Olympics”, WWF si “Invest for Children” ca facand parte din politica “Responsabilitatea Sociala Corporativa”.

In Romania, Panda Security are birou de reprezentanta comerciala si este distribuit prin prin intermediul RHS Company SA si Sysdom Proiecte.

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: