Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Estimările Kingston Technology pentru 2011, pe fondul creşterii cererii pentru dispozitive inteligente şi a volumului de date

John Tu, preşedinte şi cofondator al Kingston Technology, liderul mondial independent în produse de memorie, dezvăluie predicţiile sale pentru anul 2011, în contextul în care organizaţiile şi consumatorii profesionişti adoptă noi tehnologii şi dispozitive, capabile să gestioneze o cantitate impresionantă de informaţii.

Tu este încrezător în dezvoltarea unitatilor SSD şi în implementarea pe scară largă a cloud computing-ului, alături de nevoia de a revoluţiona maniera în care utilizatorii îşi gestionează şi îşi stochează datele.

Revoluţionarea modalităţii în care sunt folosite SSD-urile

Independent de planurile de dezvoltare ale responsabililor de IT  din companii, pentru următorii ani, aceştia trebuie să se asigure că au evaluat corect impactul pe care tehnologia NAND/ Flash îl poate avea asupra strategiilor de dezvoltare. În anul 2010, tehnologia SSD s-a aflat în plină expansiune, adoptarea acesteia la scară largă traducându-se într-o reducere rapidă a costului per gigabyte. Acesastă tendinţă se va menţine şi în anul 2011 prin faptul că organizaţiile vor continua adoptarea tehnologiei SSD datorită nevoii de creştere a performanţei dispozitivelor şi din dorinţa de a utiliza cât mai mult timp dispozitivele aflate în patrimoniul companiei. Companiile vor putea să observe beneficiile imediate, alături de o creştere a performanţei angajaţilor.

Odată cu creşterea volumului de informaţii, SSD-urile vor deveni un mediu de stocare tot mai popular, în special în rândul organizaţiilor, în următorii cinci ani. În acest sens, pentru următoarea perioadă tehnologia SSD va coexista cu cea HDD în special în cazul platformelor adresate utilizatorilor obişnuiţi (unde tranziţia către cloud va fi mai lentă), SSD-urile fiind dedicate creşterii performanţei pentru sistemul de operare şi pentru aplicaţiile cu utilizare frecventă, iar HDD-urile fiind păstrate pentru stocarea datelor.

În 2011, odată cu adoptarea la scară largă a tehnologiei SATA 3.0, tehnologia SSD va evolua pentru a schimba definitiv maniera în care sistemele sunt compuse, în special în mediul industrial. Implementarea SSD-urilor va permite unor domenii precum cel auto sau companiilor implicate în procese de producţie să îşi îmbunătaţească performanţa. În plus, aplicaţiile pentru bancomate şi pentru televiziunile cu circuit închis vor fi îmbunătăţite odată cu reducerea ratei de defecţiuni cauzate de HDD-uri.

Exploatarea potenţialului de virtualizare a memoriei

Deşi în ultima perioadă discuţiile pornite în jurul fenomenului de cloud computing au fost tot mai frecvente, acesta nu a atins încă aşteptările generale. În ciuda dezvoltării aplicaţiilor de tip SAP, limitările legate de centrele de date şi de securitatea datelor împiedică adoptarea acestor aplicaţii la scară largă. În 2011 vom asista la necesitatea tot mai accentuată de virtualizare, în contextul în care clienţii corporate observă tot mai mult beneficiile mediilor virtuale de stocare.

Odată cu dezvoltarea fenomenului de virtualizare, componentele principale, precum procesoarele si dispozitivele de stocare vor reprezenta punctul central de interes pentru companiile interesate de modalităţile eficiente de gestionare a datelor.

Avansul tehnologic adus de USB 3.0

USB 3.0 cu viteze de transfer de 10 ori mai mari decât dispozitivele USB 2.0 au transformat dispozitivele USB într-un mediu de stocare extern viabil. De exemplu, un utilizator care achiziţionează un dispozitiv USB de 64 de GB, nu este interesat doar de stocarea câtorva fotografii, ci de stocarea întregii librării virtuale de muzică, alături de mii de fotografii. Tot mai multe plăci de bază vor oferi suport pentru dispozitivele USB 3.0 în 2011, încurajând adoptarea acestei tehnologii, în calitate de alegerea cea mai bună pentru mediile de stocare mobile.

Rolul  USB-ului

Cu peste 3 miliarde de download-uri de pe App Store realizate in 2010 şi peste 10 miliarde de download-uri de pe iTunes, oamenii creează, utilizează şi partajează şi mai mult conţinut de date decât oricând. Odată cu accentuarea generării de conţinut, rolul dispozitivelor USB va evolua de la acela de mediu de stocare la cel de accesoriu esenţial pentru schimbul şi împărtăşirea datelor.

Tabletele mobile şi potenţialul lor de stocare

Piaţa de tablete mobile se află în plină expansiune, marcată de lansarea tabletei iPad şi a celorlalte dispozitive similare. Acestea au fost create pentru a oferi o nouă experienţă în modul în care utilizatorii interacţioneaza cu conţinutul, oferindu-le acestora acces nelimitat. Singura limitare a tabletelor disponibile la ora actală este cea legată de capacitatea de stocare redusă pe care o oferă. Acest lucru va reprezenta un punct de plecare pentru noi oportunităţi în 2011, urmând ca dispozitivele Flash să fie adăugate şi utilizate, ca dispozitive externe de stocare. Consumatorii vor fi extrem de atenţi la tipul de mediu de stocare extern, compatibil cu aceste gadget-uri, pentru a putea obţine viteze mari de transfer şi securitate a datelor.

Despre Kingston Technology Company, Inc.

Kingston Technology Company, Inc. este cel mai mare producător independent de memorii. Kingston proiectează, produce şi distribuie module de memorii pentru desktop-uri, laptop-uri, servere, imprimante, memorii flash pentru PDA-uri, telefoane mobile, camere foto digitale, playere MP3. Prin reţeaua globală de subsidiare şi filiale, Kingston deţine fabrici de producţie în California, Taiwan, China şi reprezentanţe de vânzări în Statele Unite, Europa, Rusia, Turcia, Ucraina, Australia, Noua Zeelandă, India, Taiwan, China şi America Latină. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi www.kingston.com/europe.

Kingston şi logo-ul Kingston sunt mărci înregistrate ale Kingston Technology Corporation. Toate drepturile rezervate. Celelalate mărci pot aparţine proprietarilor de drept.

Anunțuri

Filed under: IT&C, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,027 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: