Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– 23.500 de apartamente scoase pe piata in Bucuresti in 2010

Rapoartele de monitorizare realizate lunar de AnunturiParticulari.ro ne arata o usoara crestere a numarului de oferte scoase pe piata in Bucuresti, de la 22.000 in 2009, la 23.500 in 2010. Desi numarul de oferte este in crestere, este mult mai mic decat cel inregistrat in 2008, cand toti proprietarii incercau sa-si vanda apartamentele cat mai repede si s-a inregistrat un numar record de 36.000 de oferte.

Preturile in decembrie 2010, Bucuresti

In luna decembrie o garsoniera a fost cotata la pretul de 38.463 Euro, cu un procent de 3% mai scazut decat in luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut se observa o scadere a pretului mediu solicitat de proprietari de 12%.

Pretul mediu al apartamentelor de 2 camere a fost cotat la valoarea de 60.174 Euro, cu 1% sub pretul din luna noiembrie. Raportat la decembrie 2009, pretul este mai mic cu 15%.

Apartamentele cu 3 camere se regasesc pe piata cu un pret constant. In luna decembrie un apartament cu 3 camere era scos pe piata la pretul mediu de 82.727 Euro, iar in noiembrie la 82.852 Euro. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este de 16 procente.

Pretul solicitat pentru apartamentele cu 4 camere se afla in scadere, ajungand la valoarea de 90.602 Euro in luna decembrie. Fata de anul trecut, acelasi apartament, este mai ieftin cu 29 de procente.

Evolutie

2010 poate fi caracterizat ca fiind unul foarte calm. Piata imobiliara nu a inregistrat scaderi semnificative de preturi, numarul de tranzactii a fost in crestere foarte usoara, iar numarul ofertelor scoase pe piata s-a stabilizat. Daca programul „prima casa” va continua in aceleasi conditii, atunci apartamentele vechi vor fi si in 2011 vedetele pietei rezidentiale.

 

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. AgentieNET detine metodologia necesara pentru verificarea tuturor ofertelor imobiliare ce apar pe piata. Fiecare oferta imobiliara care apare in Bucuresti este verificata de catre operatorii AgentieNET.


Anunțuri

Filed under: Imobiliare, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,836 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: