Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Balerina Kokoro Umemoto va debuta in ”Spargatorul de nuci”, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicul Operei Nationale Bucuresti (ONB) va avea ocazia sa asiste, duminica, 9 ianuarie 2011, incepand de la ora 11.00, la unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate spectacole din repertoriul baletului clasic: „Spargatorul de nuci”. Povestea de Craciun care a facut sa viseze atatea generatii de copii si partitura indragita semnata de Piotr Ilici Ceaikovski vor prinde viata gratie companiei de balet si orchestrei ONB.

Reprezentatia din 9 ianuarie va fi una speciala: tanara balerina de origine japoneza Kokoro Umemoto, solista a Companiei de Balet a ONB, va debuta in rolul principal Clara din „Spargatorul de nuci”, partenerul acesteia (in rolul titular) fiind pe prim-balerinul Valentin Stoica.
Kokoro Umemoto se bucura deja de o cariera stralucita in strainatate, ea colaborand de-a lungul timpului cu Baletul Operei de Stat din Praga, Atlantic Ballet Theatre of Canada si Baletul din Tokyo. Este absolventa a prestigioasei scoli The Royal Ballet din Londra, studiind de asemenea la Academia „Vaganova” din Sankt Petersburg, la Central School of Ballet din Londra si la Scoala Nationala de Balet din Shanghai.
Kokoro Umemoto este laureata a mai multor premii internationale precum AICD International Ballet Award (2003), Medalia de Argint la All Japan Ballet Competition Tokyo (2004) si Medalia de Bronz la aceeasi competitie (2005), Premiul I la Concursul de Balet de la Nara si Premiul I la All Japan Ballet Competition din Nagoya (2006).
Alaturi de Kokoro Umemoto si de Valentin Stoica vor evolua balerinii ONB Antonel Oprescu, Bogdan Canila, Laura Blica-Toader, Mihaela Soare, Gabriela Popovici, Liliana Nica, Oana Badanoiu, Virgil Ciocoiu, Andrei Nicolae, Takashi Okita, Gabriel Luca, Bianca Stoicheciu, Alexandra Gavrilescu, Raul Oprea, Monica Petrica, Magdalena Radulescu, Mihai Mezei, Maki Shirase, Meguri Koshi, Diana Tudor, Madalina Stoica, Gabriela Mocanu, George Mocanu, Ileana Sora si Florin Mihalache. Conducerea muzicala a spectacolului ii va apartine dirijorului Ciprian Teodorascu.

Reclame

Filed under: Altele, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: