Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Traficul Wizz Air în creştere cu 23% în 2010

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low fare – low cost din România şi din Europa Centrală şi de Est a transportat anul trecut 9,6 milioane de pasageri, în creştere cu 23% faţă de 2009. Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Wizz Air s-a menţinut la 84%.

Din şi spre România, Wizz Air a transportat 2,1 milioane de pasageri în 2010, cu 33% mai mult decât în anul precedent. În prezent, reţeaua de destinaţii Wizz Air din România este compusă din 42 de rute permanente şi o destinaţie sezonieră. Pentru 2011 compania a anunţat deja noi rute: Bucureşti – Bari, Bucureşti – Alicante, Bucureşti – Eindhoven şi Cluj – Larnaca.

Wizz Air are 300 de angajaţi în România, în timp ce forţa de muncă indirect atrasă din industria serviciilor şi a infrastructurii se ridică la 2.100 de persoane.

“Aceste rezultate demonstrază încă o dată soliditatea modelului nostru de business ultra low cost. Am continuat să ne consolidăm poziţia de lideri de piaţă în Europa Centrală şi de Est cu o creştere semnificativă chiar şi în aceste circumstanţe, care pun la încercare eficienţa companiilor.  Aştept cu entuziasm dezvoltarea reţelei de destinaţii şi promovarea tarifelor scăzute pe pieţele deja existente dar şi să explorăm noi zone în 2011, precum Serbia şi Lituania, ceea ce va permite unui număr cât mai mare de pasageri să beneficize de cele mai mici preţuri” – a declarat Jozsef Varadi, Chief Executive Officer Wizz Air.

***

Wizz Air operează o flotă de 34 de aeronave Airbus A320 de la 12 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina şi Cehia. Compania a anunţat deschiderea a două noi baze în Belgrad, Serbia şi Vilnius, Litunia ce vor deveni operaţionale în aprilie 2011.

Reclame

Filed under: Turism, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: