Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cartierul Green City va fi fnalizat integral în ultimul trimestru din 2011

Cartierul de vile Green City, amplasat în localitatea 1 Decembrie va fi finalizat integral şi livrat pieţei în ultimul trimestru al acestui an. Proiectul, demarat la începutul lui 2009, cu o investiţie estimată de 100 de milioane de euro, se derulează în trei etape.

În prezent, sunt finalizate cele 356 de case Neva, construite în etapa 1 a investiţiei, la care finanţarea a fost asigurată prin credit bancar şi alte 170 de case Neva, finanţate din surse proprii. Mai mult de jumătate din locuinţele construite au fost vândute, cartierul începând să fie locuit din toamna anului 2009.

În ultimul trimestru al anului trecut, au fost demarate lucrările de construcţie la cartierul Tamisa, un complex cu 180 de vile, termenul de livrare planificat pentru aceste locuinţe fiind trimestrul patru al acestui an. Investiţia în locuinţele Tamisa este asigurată de asemenea din surse proprii.

Pe fondul înăspririi condiţiilor de creditare şi rambursare a împrumutului contractat pentru primele 356 de case Neva, Green City Construct, dezvoltatorul primei etape a construcţiei, a decis să solicite procedura reorganizării judiciare pentru a menţine valoarea locuinţelor la un nivel ce poate fi accesat printr-un credit bancar, în actualele condiţii economico-financiare.

“Ne-am asumat riscul unei decizii mai puţin obişnuite pentru piaţa locală, pentru a ne proteja clienţii actuali şi viitori. Procedura reorganizării judiciare ne ajută să oferim clienţilor case la valori care pot fi accesate printr-un credit bancar, în condiţiile actuale de eligibilitate. O bună parte din locuinţele contractate în etapa 1 a cartierului Neva au fost achiziţionate prin rate direct la dezvoltator, termenul limită până la care puteau achita integral locuinţa printr-un credit bancar fiind 31 decembrie 2012. Reorganizarea judiciară le permite clienţilor să aibă suficient timp la dispoziţie pentru a contracta un credit bancar, necesar achitării diferenţei de preţ, în condiţiile în care în ultimele luni, puterea de cumpărare şi, implicit, nivelul de eligibilitate bancar al acestora a scăzut drastic”, a declarat Alexandru Petrescu, director de vânzări al Green City.

Procedura reorganizării judiciare nu afectează locuinţele construite şi modul de funcţionare a complexului rezidenţial.

Ansamblul de vile Green City a fost construit după modelul oraşelor satelit din zonele metropolitane ale marilor capitale europene, locuitorii având la dispoziţie, în imediata apropiere a locuinţei, toate facilităţile de care dispune o organizare urbană: supermarket, gradiniţă de stat, farmacie, cabinet medical, restaurant, cafenea, contracte directe cu furnizorii de utilităţi.

Casa Tamisa are Parter plus 2 niveluri, cu o  suprafaţă totală utilă de 195 mp şi se adresează familiilor cu mai mulţi copii sau care vor să beneficieze de spaţiu.

Casa Neva, construită în etapa a doua a proiectului, are o suprafaţă totală utilă de 120 de mp, distribuiţi la parter şi etaj.

Anunțuri

Filed under: Imobiliare, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,027 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: