Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Ce se întâmplă cu industria imobiliară în 2011?

Dacă investitorii noi nu mai găsesc România drept cel mai bun loc în care să își plaseze banii, investitorii vechi, care au deja afaceri aici și a găsit o cale de a face față crizei nu au de gând să se retragă.

În planul nostru pentru 2011 este creșterea stocului de locuințe. Suntem deja în căutare de proiecte vandabile, am anunțat și bugetul de achiziții: 45 de milioane de euro. Avem și discuții cu potențiali clienți, deci nu avem nici pe departe o viziune fatalistă asupra anului acesta. Vremurile dificile se traduc, pentru cei care știu să facă afaceri, în strategii mai complexe pe toate planurile: vânzări, marketing, promovare…De asemenea, vitală e înțelegerea psihologiei clientului în această perioadă. Dacă îi oferi un lucru de care are nevoie la un preț care îl avantajează, atunci nu va ezita să cumpere.” (Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo).

Totuși, faptul că investitorii noi nu mai intră pe piață, fie chiar și cei mici, afectează o nișă a imobiliarelor: imobiliarele de lux. “Cei mai importanți clienți pe segmentul de lux au fost întotdeauna investitorii. Ei sunt, în condiții normale, cei care au apetitul pentru achiziții importante. Dar în acest moment, ei au dispărut cu desăvârșire. Așa că proprietățile de peste câteva milioane de euro își așteaptă clienții cu lunile. Deci pentru 2011, noi ne-am înarmat cu multă răbdare și cu speranța că vor exista semnale care să aducă investiții la noi în țară.” (Ștefan Niță, Luxury Internațional)

Vremurile speciale cer și măsuri speciale. Reprezentanții Green City înțeleg că problema cea mai mare a momentului este finanțarea și încearcă să ofere clienților cele mai bune prețuri prin măsuri de reorganizare a afacerii. “Politica noastră de prețuri este oricum foarte avantajoasă pentru clienți, dar acum încercăm să îi protejăm în mod special pe primii noștri clienți, care au cumpărat case înainte să se înăsprească vremurile și acum nu mai fac față cheltuielilor. Pentru ei, dar și pentru viitorii clienți, implementăm un plan de restructurare a afacerii. Până când acesta va fi aplicabil, lucrurile merg normal. În ultimele zile ale lui 2010 și primele zile ale lui 2011 am finalizat 5 tranzacții, deci am început anul cu dreptul.” (Alexandru Petrescu, director vânzări Green City)

Agenţiile imobiliare sunt de părere că şi în 2011 se vor vinde cel mai bine apartamentele cu suprafeţe mici, care au deci şi preţul mai mic. De asemenea, avantajaţi vor fi proprietarii care reuşesc să înţeleagă faptul că trebuie să ceară un preţ corect, adaptat pieţei, dacă vor să îşi vândă locuinţa. “Încă există proprietari care se joacă cu preţurile. O categorie este reprezentată de cei care aruncă apartamentul pe piaţă cu un preţ mare şi scad treptat când văd că nu îi sună nimeni. O altă categorie este reprezentată de proprietarii care din contră, scot la vânzare cu preţuri foarte mici, poate chiar nejustificat de mici, şi când văd că apartamentul e căutat, cresc preţul. Deci anul 2011, va fi ca şi anul 2010, un an de lămurit clienţii, fie ei proprietari sau cumpărători, de faptul că şi în criză există o valoare reală a locuinţelor, iar un preţ dus departe de această valoare nu are cum să fie constructiv.” (Andrei Rusu, director Vission House)

Astfel, jucătorii de pe piaţa imobiliară intră în 2011 cu planuri de a-şi continua proiectele actuale, pregătiţi pentru orice noutate ar putea să apară la nivel de decizii economice şi cu certitudinea că oamenii de afaceri experimentați pot face față oricărei situații ar putea să apară.

Reclame

Filed under: Imobiliare, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: