Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Elbit Systems a castigat un contract de 260 milioane $

Ministerul Apararii din Brazilia a incheiat un contract pentru mai multi ani cu Aeroelectronica (AEL), in valoare de aproximativ 260 milioane $, pentru livrarea catorva sute de turele telecomandate UT30BR. Noile turele pe care sunt montate tunuri automate de 30 mm vor fi integrate pe vehiculele blindate 6×6 VBTP-MR Guarani, realizate de IVECO.

UT-30BR este o turela telecomandata, blindata, care contine montura tunului (30 mm), echipamentele de control pentru localizarea tintei si pentru trageri, precum si montura coaxiala pentru mitraliera (7.62 mm).

Sistemul mai contine de asemenea si un sistem modern de control al focului, cu urmarire automata a tintei, computer balistic, management al senzorilor si displayuri. Dispozitivul de localizare a tintei este dotat cu un mecanism de stabilizare in doua axe a campului de vizibilitate pentru tragator, un telemetru laser integrat si camera pentru vedere pe timp de zi precum si camera termica.

De retinut este faptul ca turela telecomandata de 30 mm va fi folosita de armata braziliana pe vehicule 6×6 care sunt mai mici si mai usoare decat transportoarele de trupe (TBT) 8×8 care vor fi folosite de armata romana. Utilizand o astfel de turela s-ar putea ridica foarte mult puterea de foc  a TBT, care in momentul de fata este bazata, in Afganistan, in transportoarele Piranha, pe mitraliere de numai 12.7 mm.

Incepand din 2012, armata Braziliana isi propune sa cumpere 2.044 de vehicule Guarani, pe o perioada de 20 de ani, in cadrul unui program derulat pe mai multi ani, in valoare de aproximativ 3.5 miliarde $. Pre-productia unei serii de 16 autovehicule va intra in teste in 2011. Aceste vehicule vor fi asamblate in Brazilia, din componente si subsisteme importate. Eventual, programul are in calcul folosirea a 60% produse autohtone, reducand astfel costurile de productie si intretinere. Vehiculele Guarani vor inlocui vehiculele invechite 6×6 folosite in prezent de armata braziliana.

AEL este o companie subsidiara, detinuta integral de Elbit Systems, cel mai mare producator de echipamente de aparare din Israel.

Acest contract vine ca urmare a atribuirii in 2009, in cadrul unei licitatii deschise la care au luat parte mai multi producatori internationali, a unui contract pentru livrarea de turele telecomandate. Programul de livrare a acestor turele se va fi desfasura pe mai multi ani, in urma unui acord ce va fi realizat intre parti.

Turelele UT30 au fost déjà integrate si predate pe vehiculele mai multor armate europene, printre care Belgia, Slovenia si Portugalia.

Anunțuri

Filed under: Auto, Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,833 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: