Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Siemens va livra doua locomotive diesel electrice de ultima generatie catre Cargo Trans Vagon SA

La sfarsitul lunii decembrie 2010, Siemens a semnat un contract de livrare pentru doua locomotive diesel electrice de ultima generatie catre operatorul feroviar roman Cargo Trans Vagon SA. Locomotivele, de tipul ER20 BF, fac parte din familia de locomotive “EuroRunner”, deja consacrata pe plan mondial.

Printre avantajele utilizarii acestui tip de locomotive se numara nivelul foarte redus de poluare, atat din punctul de vedere al noxelor, cat si din punctul de vedere al nivelului de zgomot, ele fiind cele mai silentioase locomotive diesel electrice din lume la ora actuala.

Valoarea aproximativa a contractului este de 5 milioane Euro, incluzand si serviciile de mentenanta care vor fi efectuate impreun cu un partener local. Livrarea celor doua locomotive este prevazuta pentru luna aprilie 2011. Acestea vor detine un pachet de dotari suplimentar pentru Romania si au fost deja autorizate de catre Autoritatea Feroviara Romana.

Locomotivele urmeaza sa fie utilizate in transportul feroviar de marfa, iar datorita performantelor tehnice de exceptie vor putea remorca trenuri de tonaje sporite cu pana la 50% fata de locomotivele similare existente in operare in tara, in conditiile unui consum de combustibil redus cu pana la 25%.

“In anul 2009, Siemens a livrat alte doua locomotive electrice de ultima generatie de tipul ES64F4 catre Cargo Trans Vagon. Noul contract reprezinta dovada bunei colaborari pe care compania o are cu clientii feroviari din Romania si reflecta aprecierea de care se bucura pe plan mondial locomotivele produse de grup.”, declara Vasile Diaconescu, Directorul diviziei Mobilitate din cadrul Siemens SRL.

Despre divizia Mobilitate din cadrul Siemens SRL:

Divizia Mobilitate este activă în România în următoarele domenii: material rulant pentru metrouri, trenuri suburbane, acţionări şi sisteme de tracţiune, modernizări, componente, tramvaie şi alte vehicule pentru sisteme uşoare de transport pe şine. În ultimii ani, Siemens a livrat primele trenuri automotoare moderne din România de tip Desiro (“Săgeata Albastră”), primele tramvaie moderne din ţară tip ULF la Oradea, fiind totodată şi primul furnizor de locomotive noi din România, livrate către operatorul Cargo Trans Vagon SA.

Despre Siemens România:

Cu o activitate de peste 100 de ani în România, perioada în care a fost sinonimă cu realizări tehnice, inovaţie, calitate şi încredere, Siemens este cea mai mare companie din România care deţine soluţii inovatoare complete în următoarele segmente de activitate: Energie, Sănătate, Industrie. Compania are sediul central în Bucureşti şi prezenţă regională în Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi aproximativ 2.100 de angajaţi.

Reclame

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: