Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– MCSI: Dispecerat tehnic integrat pentru Brașov, din bani europeni

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme a semnat astăzi, la Brașov, acordul de finanțare din fonduri structurale pentru proiectul ”Dispecerat tehnic integrat la nivelul Municipiului Brașov – Servicii Electronice Geospațiale”, proiect ce va fi interconectat cu Sistemul Național Electronic de Plăți.

Valoarea totală a proiectului este de 6.568.371 lei, valoarea totală eligibilă fiind de 5.297.074 lei, dintre care 5.191.132 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Dispeceratul Tehnic Integrat va funcţiona ca un nod informaţional şi decizional care va avea în vedere:

–          colectarea de informaţii provenite din diverse sisteme informatice ale Primăriei Braşov (sistemul de monitorizare video, sistemul de iluminat public, sistemul de gestiune a semafoarelor, din aplicaţiile specifice de gestiune a traficului, sistemul informatic geografic, sistemul de management de documente), ale companiilor de utilităţi sau ale altor servicii publice;

–          furnizarea de informaţii către diferite instituţii sau societăţi abilitate în luarea de măsuri în siguranţa traficului şi a cetăţeanului: Poliţia Română, Poliţia Comunitară, companii de utilităţi.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv este necesară dezvoltarea de noi soluţii şi aplicaţii IT, atât de tip front-office, cât și de tip back-office.

În urma implementării acestui proiect, vor rezulta următoarele servicii electronice care vor eficientiza activitatea Municipiului Braşov:

·         Tratarea eficientă a problemelor urgente ale cetaţeanului (dispecerizare);

·         Creşterea numărului de răspunsuri oferite pe loc (informaţii obţinute din sistemul informatic);

·         Direcţionarea rapidă a problemelor către instituţiile/departamentele abilitate în rezolvarea problemei;

·         Eficientizarea avizării lucrărilor, a refacerii domeniului public în caz de avarii reţele prin schimb de date electronic şi aplicaţii geospaţiale comune cu partenerii instituţionali (companii de utilităţi).

Se estimează că vor fi instruți 90 de funcționari publici pentru folosirea aplicației informatice. Totodată, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizării proiectului, în mod direct sau indirect, în totalul serviciilor electronice furnizate de solicitant, va crește de la 14,29 % la 45,46 % la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați http://www.mcsi.ro.

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: