Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– FAN Courier inaugurează prima bandă automată de sortare a coletelor din România

FAN Courier, lider de piaţă în domeniul serviciilor de curierat, inaugurează, în premieră, pentru piaţa locală, o bandă automată de sortare a coletelor, un instrument cheie în dezvoltarea companiei. Investiţia în cele mai noi tehnologii dar şi în cel mai modern centru de logistică din ţară se ridică la 18 milioane de euro.

Noul sistem a presupus o investiţie in jurul a 4 milioane de euro, fiind inovator pe piaţa românească de profil, şi va permite, în prima etapă, sortarea a 9.000 de colete pe oră.

„Ne-am dorit foarte mult să perfectionăm modul în care facem curierat si an de an ne-am străduit să progresăm, să fim nu doar mai mari, ci si mai buni pentru clientii nostri. Am înteles ca oamenii sunt motorul. Am înteles că investitiile sunt cheia, însă ne lipsea inovaţia. Astăzi, după 13 ani, unul dintre visele noastre de a atinge performanţa la cel mai înalt nivel, s-a concretizat. FAN Courier are acum prima si singura linie automată de sortare a coletelor din România”, au declarat actionarii FAN Courier.

Banda are o lungime de 324 metri iar coletele sunt transportate cu o viteză de 2.5 m/s. Acestea sunt încărcate manual din camion, urmând un traseu predeterminat: cântărire, citirea codului de bare sau recunoasterea vizuală a adresei, sortarea si arondarea pe iesirea corespunzătoare în functie de datele citite. Numărul de colete citite ca urmare a descifrării de coduri de bare indică o rată estimată de peste 97%, dovedind astfel eficienta extrem de ridicată a solutiei oferite.

Livrarea, instalarea, punerea în functiune si service-ul noului sistem de sortare au fost asigurate de furnizorul de solutii Siemens. Întregul sistem funcţionează la un nivel de zgomot extrem de redus, 70dB, echivalentul unui congelator casnic aflat în functiune, asigurându-se astfel un mediu de lucru ce pune accent pe confortul angajatilor.

Odată cu banda de sortare a coletelor, FAN Courier inaugurează si noul centru de logistică ce se întinde pe un teren cu o suprafată de 30.000 mp si este situat pe Şoseaua de Centură a Bucurestiului. Centrul cuprinde o hală de 6.000 mp cu 80 de porti de descărcare, dintre care 4 pentru trailere mari, un corp administrativ structurat pe patru nivele plus parter, însumând 4.000 mp de birouri, precum si o parcare de 10.000 mp .

Construcţia noului sediu central a fost demarată în iulie 2008 si a fost finalizată la sfarsitul anului trecut .

FAN Courier este compania lider de piata in domeniul serviciilor de curierat, înfiinţată în 1998, cu capital 100% românesc. Cei trei acţionari sunt Felix Patrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai. Compania are peste 14.000 de clienţi dintre care 90% reprezintă persoane juridice. FAN Courier expediază cu propria flotă de 1.500 maşini (sistem “door to door”) plicuri şi colete în ţară, în condiţii de maximă siguranţă, discreţie şi profesionalism, asigurând în acelaşi timp şi servicii de curierat internaţional prin parteneriate solide cu firme renumite la nivel mondial. În cadrul întâlnirii partenerilor din reţeaua NetExpress Europe (cea mai puternică reţea independentă specializată în transporturi rutiere în regim de curierat express şi cargo) compania FAN Courier a primit premiul “Agent of the Year 2009”.

Anunțuri

Filed under: Auto, Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,330 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: