Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cati bani sunt dispusi romanii sa doneze?

Mai mult de jumatate (52%) din cei 753 participanti la studiul Imparte.ro pentru conturarea profilului caritabil, declara ca ar dona lunar intre 10 si 30 lei.

Doar 4% dintre romani ar dona mai mult de 100 lei pe luna catre un caz care are nevoie de ajutor sau catre organizatia caritabila preferata. Iar aproape un sfert nu ar face donatii decat sub 10 lei lunar. Restul de 20% ar da pentru caritate intre 30 si 100 lei.

Cat de des doneaza romanii?

Atunci cand vine vorba de actiunile caritabile pe care oamenii le fac pentru a-si ajuta semenii, majoritatea (46,08%) doneaza de doua ori sau chiar mai des in fiecare an, iar 22% doneaza doar o data pe an.

17,53% dintre respondenti nu au donat niciodata pentru un caz sau o campanie caritabila, 11% doneaza in fiecare luna, iar restul de 3% fac astfel de gesturi in fiecare saptamana.

De notat este ca marea majoritate au donat cel putin o data pana acum: 64,28% dintre respondenti. Si foarte imbucurator este faptul ca doar o singura persoana din cei 753 de participanti la studiu a declarat ca nu este interesata de actiunile caritabile.

Motivatiile celor care nu au donat pana acum sunt urmatoarele: nu au disponibilitati banesti (17,26%), nu au incredere ca donatia pe care o fac va fi utilizata pentru cauza respectiva (12,35%), nu au avut timp (3,19%) si nu cred ca se va schimba ceva cu o singura donatie (2,79%).

Cum influenteaza bunastarea materiala disponibilitatea de a face gesturi caritabile?

Dintr-o analiza pe nivel de venituri a sumelor donate, reiese ca 37% dintre cei ce ar dona intre intre 10 si 30 lei au venituri lunare cuprinse intre 800 si 1500 lei.

Jumatate din cei ce castiga in fiecare luna mai mult de 3500 lei ar fi dispusi sa doneze intre 30 si 100 lei.

Surprinzator este ca mai multe persoane ce castiga sub 800 lei lunar ar dona intre 10 si 30 lei, comparativ cu cei ce ar dona sume mai mici de 10 lei: 47% fata de 40%.

Femeile doneaza mai mult

22% dintre barbati declara ca nu au donat niciodata. Comparativ, numarul femeilor care nu au facut acte de caritate este mai mic: 16%.

75% din cei chestionati prefera sa doneze direct persoanelor care au nevoie de ajutor, iar restul doneaza in primul rand catre ONG-uri: fundatii, asociatii, alte institutii sociale

Reclame

Filed under: Altele, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: