Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Rautaruukki estimează creșteri de 25% în 2011 la nivel global

Producătorul finlandez de soluţii metalice pentru construcţii Rautaruukki, cu activități și în România, a raportat un avans al vânzărilor nete de 20-25% în 2010. În Europa Centrală și de Est creșterile vânzărilor au fost susținute de lansarea de noi produse pe segmentul de acoperișuri.

De cealaltă parte, Ruukki România, divizia locală a grupului Rautaruukki, a înregistrat în 2010 o creștere a cifrei de afaceri de 18% pe piața autohtonă, peste estimările inițiale care vizau un avans de 10%. Reprezentanța din România asigură și managementul operațiunilor din Bulgaria.

Astfel, rezultatele cumulate pe cele două piețe indică un avans de 13%, dat fiind faptul că piața din România a fost mai dinamică decât cea din Bulgaria. Creșterile de pe piața locală au fost susținute de concentrarea pe lucrările de renovare înregistrate la nivelul segmentului rezidențial. Pe parcursul anului trecut Ruukki România a fost implicată în numeroase proiecte de mare anvergură.

La nivel de corporaţie, avansul afacerilor a avut la bază numărul mare de comenzi înregistrat pe tot parcursul anului precedent. Valoarea acestora a crescut cu 34% comparativ cu 2009. Vânzările nete ale companiei au avansat de la 1,9 miliarde euro până la 2,4 miliarde euro. Compania a realizat un profit operațional de 38 milioane de euro.

“Pentru 2011 estimăm că vom înregistra o creștere a vânzărilor de 20-25%, iar profitabilitatea se va îmbunătăți considerabil”, se arată în raportul financiar al companiei.

“Comenzile au crescut pe toate domeniile pe care activăm. Din punct de vedere geografic cel mai mare avans în acest sens a fost înregistrat în Suedia și pe piețele pe care am intrat recent cu produse speciale de oțel, cum ar fi Brazilia, China sau Turcia”, declară Sakari Tamminen President & CEO Rautaruukki.

Reprezentanții companiei consideră că sunt suficiente motive pentru a considera anul 2011 unul mai bun din perspectiva business-ului. În acest an, comparativ cu 2010, Rautaruukki preconizează o creștere a investițiilor din domeniul industrial pe pricipalele piețe pe care activează. “Creșterea activității în industriile din care provin cei mai mulți clienți ai companiei va duce la o cerere mai mare pentru produsele noastre. Ne așteptăm de asemenea ca prețurile de comercializare ale produselor speciale din oțel să crească în urma majorării cererii și a prețului materiei prime”, adaugă Sakari Tamminen.

Rautaruukki furnizează componente metalice, sisteme şi sisteme integrate pentru industria tehnologică şi de construcţii. Compania deţine un portofoliu extins de soluţii metalice şi servicii. Rautaruukki are operaţiuni în 27 de ţări şi o echipă extinsă de peste 11.800 de angajaţi. Vânzările nete ale companiei în anul 2009 au totalizat 2 miliarde de EUR. Compania este listată la bursa din Helsinki (Rautaruukki Oyj: RTRKS). Corporaţia utilizează numele de marketing Ruukki.

Reclame

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: