Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Romania, Bulgaria si Grecia sunt destinatiile preferate de turistii romani

Romania, Bulgaria si Grecia sunt destinatiile preferate de turistii romani, conform unui sondaj realizat in perioada 10-24 ianuarie 2011 de catre portalul infoturism.ro in parteneriat cu iVox, sondaj care a avut ca obiectiv principal aflarea modului in care romanii isi organizeaza vacantele.

Conform sondajului majoritatea turistilor romani isi achizitioneaza vacanta direct la sediul agentiei si nu online si prefera ca metoda de transport masina personala.

Cele mai cautate destinatii in anul 2010, conform statisticilor de rezervari realizate pe portalul infotursim.ro, au avut in top Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia si Austria. Pentru Romania, cele mai multe rezervari de vacanta au fost realizate pe destinatia Mamaia si Eforie Nord (33%). Pentru Bulgaria, destinatiile cele mai cautate, care au strans cele mai multe rezervari in 2010, au fost Nisipurile de Aur si Sunny Beach (45%). Clasata pe locul 3, Grecia a avut ca destinatii preferate Insula Corfu si Insula Thassos (33%).

Pentru 2011, destinatiile aflate in topul cautarilor au ramas in mare parte aceleasi, evidentiindu-se o preferinta mai ridicata pentru destinatiile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona).

Datele obtinute in urma sondajului arata ca majoritatea respondentilor (49,81%) isi petrece vacantele in alt loc decat acasa, o singura data pe an. Un procent mult mai redus (27,82%) isi organizeaza vacanta in alt loc decat acasa, de doua ori pe an.

In cazul mijloacelor de transport utilizate, masina personala reiese a fi una dintre cele mai populare solutii pentru vacanta, deopotriva in cazul barbatilor si femeilor. Autocarul si avionul raman ca optiuni, 34.94% dintre respondenti declarand ca nu folosesc niciodata autocarul, in timp ce 48% sustin ca nu folosesc niciodata avionul.

In ceea ce priveste achizitionarea unei vacante, raspunsurile participantilor la sondaj sustin ca majoritatea (69,22%) prefera sa faca plata serviciilor la sediul agentiei. Un procent mic, dar in crestere, prefera sa faca plata online (21,04%) si 9,73% aleg banca pentru a realiza tranzactia.

La intrebarea “In ce masura te intereseaza recomandarile de vacanta ale agentiilor?” procentul majoritar (45,66%) al raspunsurilor a fost in favoarea recomandarilor agentiilor, respondentii declarand ca acestea  conteaza in mare masura in alegerea vacantei.

In topul activitatilor preferate de participanti atunci cand sunt in vacanta, se afla:

1. statul la plaja

2. relaxarea la munte

3.vizitarea obiectivelor culturale.

4. vizitarea obiectivelor religioase

5. shopping-ul.

In cadrul sondajului participantii au fost rugati sa realizeze un clasament al regiunilor preferate pentru o vacanta in tara. In top s-a clasificat Litoralul Marii Negre – 49,39% sustinand ca il prefera de fiecare data cand merg in vacanta. Acesta este urmat de regiunea Transilvaniei si Maramures, pe locul 4 situandu-se zona Bucovinei.

In topul serviciilor achizitionate de catre participantii la sondaj se afla sejururile – 19% dintre respondenti declarand ca rezerva des acest tip de vacanta. Acestea sunt urmate, ca frecventa in achizitionare, de cazari si city break-uri, pe ultimul loc situandu-se croazierele. In cazul croazierelor un procent de 4,17% dintre participanti au declarat ca le achizitioneaza des.

Intrebati de utilitatea sectiunilor portalului infoturism.ro, respondentii au clasat in top sectiunea de Informatii despre destinatii turistice (40,32% au declarat ca este utila) aceasta fiind urmata de Oferte de cazare, Oferte de sejur si 7 recomandari.

La sondaj au participat 4120 de persoane, dintre care 60.27% femei si 39.73% barbati. Cea mai mare parte a respondentilor au provenit din municipiul Bucuresti (22,82%), judetul Cluj (6,29%), judetul Iasi (4,76%) si Constanta (4,32%).

Concluzia sondajului este asadar faptul ca majoritatea romanilor isi ia vacanta o singura data pe an, aceasta fiind in marea parte a cazurilor un sejur in Romania, Bulgaria sau Grecia, unde acestia au in topul activitatilor preferate statul la plaja, relaxarea la munte sau vizitarea obiectivelor culturale. Majoritatea turistilor romani isi achizitioneaza vacanta direct de la sediul agentiei si prefera ca metoda de transport masina personala.

Reclame

Filed under: Turism, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: