Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– iQuest estimează afaceri de peste 1 mil. euro pentru divizia de aplicaţii mobile

Compania iQuest, furnizor de soluţii şi servicii IT cu o echipă de peste 330 de specialişti în centrele de dezvoltare software de la Cluj Napoca şi Braşov, estimează pentru acest an afaceri de peste 1 milion de euro pentru divizia de aplicaţii mobile.

“Vânzările generate de aplicațiile pentru mobile vor reprezenta în 2011 aproximativ 10% din business-ul iQuest, în creștere semnificativă față de anul trecut”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Compania a lansat recent aplicaţii iPhone, iPad şi Android atât pentru Banca Transilvania, cât şi pentru Jaguar, pentru a celebra 75 de ani de existenţă a mărcii britanice de autoturisme. Aplicația “Banca Transilvania” permite vizualizarea de informaţii cu privire la localizarea celei mai apropiate unităţi, cursul valutar, cele mai noi ştiri despre bancă. De asemenea, soluția oferă posibilitatea de a folosi diverse instrumente, aşa cum este simulatorul de depozite sau de credite BT ori convertorul valutar.

“Clienţii noştri sunt în principal companii deschise noilor tendinţe de comunicare şi în prezent suntem implicaţi în proiecte pentru companii din domeniul auto, media sau retail”, a adăugat Brody.

Costul pentru dezvoltarea unei aplicaţii mobile variază de la câteva mii de euro, până la zeci de mii, în funcţie de complexitatea acesteia, iar dezvoltarea unui proiect complex poate dura chiar şi câteva luni. În plus faţă de costurile iniţiale pentru dezvoltarea unei aplicaţii pentru platforme mobile, apar costuri ulterioare, care presupun mentenaţă, precum şi dezvoltarea de versiuni îmbunătățite.

Cea mai cunoscută aplicație realizată de iQuest, Trip Journal este folosită în prezent de aproape 300.000 de utilizatori din întreaga lume și a primit cele mai importante trofee la competițile de profil: premiul Google, în cadrul concursului mondial Android Developer Challenge, cea mai bună aplicație din lume la categoriile “Excellence in Design” și “Best paid for app” în cadrul evenimentului Mobile App World – Londra 2010 precum și recunoașterea “All around best app ever”, în cadrul celui mai important eveniment mondial al dezvoltatorilor de aplicații pentru iPhone, 360iDev.

Vânzări în crestere și la nivel de companie în 2011

Per ansamblu, pentru acest an, iQuest estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, la peste 13 milioane de euro.

“Am încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 11 milioane de euro şi ţinând cont de obiectivele strategice pentru următoarea perioadă, în 2011 estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%.”, a explicat directorul iQuest.

# # #

Compania iQuest este consacrată pe piaţa locală de IT prin soluţiile şi serviciile complete adresate companiilor. Soluţiile iQuest oferite în Romania sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente şi colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT, soluţii pentru platforme mobile şi soluţii customizate.

iQuest beneficiază de experienţa a peste 13 ani de activitate în dezvoltare, integrare şi implementare de soluţii IT complete pentru afaceri. Printr-o echipă de peste 330 de angajaţi, iQuest oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia. Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: