Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Baumatic: Raportul numar de functii – pret dicteaza pe piata de electrocasnice incorporabile

Numărul ridicat de funcţii în raport cu un preţ cât mai avantajos sunt principalele criterii de achiziţie pentru românii care sunt în căutare de electrocasnice încorporabile, potrivit unei analize a Baumatic, una dintre cele mai dinamice companii de profil din România.

Dincolo de acestea, românii sunt atenţi şi la designului electrocasnicelor built-in, preferând ca toate acestea să facă parte din aceeaşi gamă şi să fie în linie cu mobila de bucătărie.

“Numărul ridicat de funcţii şi preţul sunt principalele criterii după care se ghidează românii atunci când achiziţionează electrocasnice încorporabile. Pe piaţa locală încă se poate observa că majoritatea clienţilor nu sunt foarte bine informaţi şi nu cunosc principalele funcţii pe care trebuie să le caute la electrocasnicele de bază: cuptor, plită şi hotă”, a declarat Valeriu Cobaschi, Directorul General al Baumatic România.

Potrivit acestuia, 80% dintre românii care achiziţionează cuptoare built-in aleg varianta electrică a acestora, în detrimentul celei pe gaz, costul consumului de electricitate a unui cuptor bun fiind de sub 50 bani pe oră. În cazul plitei însă, lucrurile stau diferit, 98% dintre cumpărători optând corect pentru cele cu gaz.

“În ceea ce priveşte cuptoarele cu gaz, românii au înţeles că cea mai mare parte a funcţiilor nu pot fi “copiate” de la cele electrice. În plus, evitarea folosirii gazului este un avantaj în ceea ce priveşte siguranţa”, a mai afirmat oficialul companiei, care a adăugat că în Italia, spre exemplu, cuptoarele pe gaz au dispărut aproape complet de pe piaţă.

Potrivit oficialului Baumatic, cele mai importante funcţii la care trebuie să fie atenţi românii atunci când sunt în căutarea unui cuptor electric încorporabil sunt cea de coacere tradiţională (care implică existenţa rezistenţei inferioare şi a celei superioare fără ventilator), funcţia Grill ventilat, rezistenţă inferioară ventilată şi funcţia Fan Oven (care implică existenţa ventilatorului intern şi a unei rezistenţe circulare care ajută la o coacere rapidă pe mai multe niveluri).  Dacă cuptorul nu are prevazută o rezistenţă circulară, această din urmă funcţie poate fi preluată de coacerea traditională, dar cu ventilator.

“Multitudinea de modalităţi de coacere cu care este dotat un cuptor electric a depăşit numarul de 12, în timp ce doar cele patru-cinci enumerate sunt esenţiale. Astfel, trebuie subliniat că nu este necesar ca un cuptor să aibă un număr foarte mare de funcţii pentru a fi eficient. Cumpărătorii trebuie să ştie exact de ce au nevoie pentru a achiziţiona electrocasnicele care li se potrivesc, altfel se vor încurca în funcţii câteodată create artificial, fără utilitate practică”, a mai adăugat Valeriu Cobaschi.

În ceea ce priveşte cele mai importante funcţii pentru plitele pe gaz, acesta a afirmat că aprinderea electronică, existenţa valvei de siguranţă şi eventual a arzătoarelor cu putere mare trebuie să fie primele pe listele românilor.

Hotele sunt, de asemenea, unele dintre cele mai cumpărare electrocasnice încorporabile. Funcţionalităţile de bază pentru acestea includ modul de evacuare în exterior care este de preferat din punct de vedere al eficienţei eliminării aburului. Filtrul anti-grăsime şi capacitatea mare de evacuare sunt, de asemenea, criterii de bază.

În timp ce cumpărătorii cu venituri medii sunt atenţi la astfel de funcţii, Valeriu Cobaschi subliniează că există şi clienţi cu venituri ridicate care optează pentru electrocasnice încorporabile cu funcţii mai avansate precum autocurăţarea cu piroliză (tehnologie prin care temperatura din cuptoare este adusă la 500 de grade pentru a transforma într-un praf alb toate impurităţile rămase în cavitate).

“Tot acest tip de clienţi, cu venituri ridicate, optează şi pentru produse mai costisitoare precum cuptoarele cu aburi sau cele mixte care înglobează şi funcţia de microunde”, a mai adăugat oficialul Baumatic.

Acesta a subliniat că românii ar trebui să se informeze suplimentar atunci când decid să achiziţioneze electrocasnice încorporabile pentru a afla care sunt cele mai importante funcţionalităţi. În acest sens, Valeriu Cobaschi este de părere că produsele built-in trebuie cumpărate din magazine de mobilă sau magazine de electrocasnice unde personalul este special instruit şi poate oferi informaţii în cunoştinţă de cauză.

De asemenea, oficialul Baumatic a subliniat că detalii suplimentare despre  ce trebuie să ştie un cumpărător înainte de a achiziţiona electrocasnice încorporabile pot fi solicitate şi pe adresa de e-mail a companiei, info@baumatic.ro.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,254 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: