Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Piața imobiliară din România primește semnale pozitive din Europa

După câțiva ani de stat în expectativă, investitorii imobiliari din Europa au început să se dezmorțească. În ultimele șase luni, nivelul investițiilor pe bătrânul continent a crescut în medie cu 40%. Pentru jucătorii din piața locală de real estate, acest lucru înseamnă promisiunea revigorării.

La fel cum criza a lovit indirect România, forțând investitorii să fie retincenți din cauza problemelor internaționale, și finalul ei ar trebui să fie marcat de un elan investițional resimțit mai întâi în restul lumii.

Ritmul de creștere estimat pentru 2011 este aproape de media europeană a ultimilor 10 ani

Primele semne de revigorare europeană s-au simțit în T4 al 2010. Investitorii au început prin a juca precaut. Ei au ales să își plaseze banii în segmentul comercial – birouri, mall-uri şi spaţii industriale. În 2010, pe aceste segmente s-a resimțit o creștere de peste 50% faţă de valoarea atinsă în anul 2009, adică 95 mld euro potrivit cifrelor provenite de la partenerii internaționali ai Be Igloo. Compania estimează că acest ritm de creștere se va păstra și în 2011, când volumul investițiilor se va majora cu 20-25%, până la 120 mld euro. Această cifră, similară cu media europeană a ultimilor zece ani, de 125 mld euro, ne duce cu un pas mai aproape de o piață imobiliară stabilă. Iar stabilitatea europeană aduce stabilitate locală.

Contextul european favorabil cumulat cu semnalele pozitive din România ar trebui să însemne rezolvarea problemelor pe care le avem acum. Desigur, acest lucru nu o să se întâmple peste noapte și este nevoie de rigurozitate din partea statului român. Dar dacă pe lângă elanul investițional internațional, anul acesta o să fie într-adevăr o evoluție a PIB de până la 1,5%, iar în următorii doi ani vom avea o creștere economică până la nivelul din 2008, cum a prognozat FMI, atunci suntem pe calea cea bună. Nu putem da greș decât dacă ne punem piedică singuri. Altfel, privind ansamblul internațional, nu văd nicio amenințare care să ne poată afecta în vreun fel economia și pe care politicienii să poată da vina.”, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.

România, în vizorul investitorilor internaționali

România este deja un teren cunoscut pentru investitorii internaționali, datorită reputației de una dintre cele mai râvnite locații pentru plasat bani pe care o avea în 2008. În momentul în care oamenii de afaceri străini decid că e momentul oportun pentru investiții, atunci România va intra pe lista lor scurtă. Unii vor renunța, speriați de instabilitatea economică locală, dar alții vor miza pe redresarea realității economice și vor veni aici. Tocmai de aceea, estimez că volumul investițional va avea o creștere de cel puțin 30%, ajungând deci la cam 400 milioane euro.”, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.

De asemenea, este de așteptat să se schimbe și preferințele investitorilor. Dacă anul trecut ei alegeau să cumpere proprietăți din segmentul comercial, în perioada de revenire imobiliară europeană, ar trebui să se resimtă un apetit crescut și pentru proiectele rezidențiale. “În România, apartamentele noi sunt o necesitate. În condițiile în care statisticile arată că media de persoană/cameră în București este de 1.5, construcția de proiecte vandabile, pe care românii să și le permită, dar și de calitate este absolut necesară. Astfel, în condițiile în care nevoia există iar piața permite dezvoltarea de proiecte cu costuri reduse, este inevitabil a investitorii să simtă și să speculeze această pârghie.”, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.

Cert este un lucru: România nu își permite să rateze această oportunitate de creștere a segmentului de real estate. Încă un an de instabilitate economică, disponibilizări și consum redus poate însemna încă un val de trieri printre proiectele și investitorii de pe piață.

Reclame

Filed under: Imobiliare, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: