Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cifra de afaceri a Baumix a scăzut cu circa 15% în 2010

Producătorul autohton de materiale de construcții Baumix a trecut pe profit în 2010 și a crescut valoarea EBITDA până la 10%, față de 7% în 2009. Astfel, compania a înregistrat pentru întreg anul 2010 un profit net de 329.000 lei și o cifră de afaceri de 30.247.000 lei.

Compania a fost afectată de scăderea cu circa 30% a pieței, motiv pentru care cifra de afaceri a scăzut cu circa 15% sub nivelul de 36.000.000 din 2009. Cu toate acestea, Baumix a crescut valoarea EBITDA până la 3.050.000 lei, 10% din cifra de afaceri, și are în plan pentru 2011 menținerea pe profit dar și creșterea cifrei de afaceri până la nivelul lui 2009.  Focusul principal a companiei în 2011 vizează optimizarea costurilor și creșterea profitabilității, precum și pe investițiile în cercetare și dezvoltare.

În acest moment, compania se numără printre primii 5 producători de pe piață, cu o cotă de piață de 10%, în condițiile în care activează în acest domeniu de numai 7 ani.

”În acest an mizăm pe gamele pentru placări ceramice și pentru termosistem, pentru fiecare deținând o cotă de 15% din piață. Avem în vedere o implicare mai activă în domeniul anvelopărilor prin propunerea de soluții concrete de natură să stimuleze efectuarea lucrărilor”, a declarat Razvan Bobe , director cercetare dezvoltare Baumix.

În ceea ce privește comportamentul consumatorilor în 2010, cele mai cerute produse au rămas, la fel ca în 2009, cele din gama Primus, caracterizate de un raport optim performanță-preț. Produsele profesionale din gama Baumix au înregistrat un regres.

Despre Baumix:

Producătorul de materiale de finisare pentru construcții civile la interior și exterior Baumix, unul dintre cei mai importanţi producători de materiale de construcţii prezent pe piaţa din România încă din 2003, oferă o gamă largă de produse cu rețetă autentică, proiectate în laboratoarele proprii și produse în fabrica de la Ploieşti, cu o capacitate de producţie de 35.000 tone lunar.

Baumix oferă produse după rețete originale create și certificate în centrul de dezvoltare și testare Baumix, fiind singurul producător român de tencuială decorativă în stare uscată, colorată în masă.

Anunțuri

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,836 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: