Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– CITR: Leonardo este pe profit începând cu septembrie 2010

Retailerul de încălțăminte Leonardo a realizat profit începând cu luna septembrie 2010, după 2 ani de pierderi, potrivit Casei de Insolvență Transilvania, administrator judiciar al societății.

De asemenea, societatea este la zi cu plățile către toți creditorii prevăzuti în planul de reorganizare aprobat în august 2010, conform reprezentanților CITR. Astfel, până în prezent s-a plătit un procent de 7,60 % din totalul plăților prevăzute prin plan. Planul de reorganizare se va desfășura pe o perioadă de trei ani de zile.

“Datoriile curente ale societății din perioada de reorganizare sunt plătite la zi conform scandențelor, atât cele față de furnizori și salariați, cât și cele față de bugetul de stat. De asemenea, societatea a realizat o creștere de 24% a vânzărilor medii pe ultimele 4 luni din 2010 comparativ cu media vânzărilor din primele 8 luni din anul 2010 și o creștere a vânzărilor de 2% față de aceeași perioadă a anului 2009. Poziția de lider de piața, precum și aceste rezultate demonstrează potențialul de creștere a companiei și de finalizare cu succes a procedurii de reorganizare, ” a declarat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.

Casa de Insolvență Transilvania monitorizează lunar activitatea Leonardo atât sub aspectul respectării programului de plăți cât și a respectării indicatorilor financiari negociați cu creditorii pentru a asigura respectarea obligațiilor de plată asumate prin planul de reorganizare.

În ceea ce privește posibilitatea intrării în acționariat a unor investitori, Radu Lotrean, Managing Partner CITR, declară: “Deși nu este considerată o prioritate, cooptarea unor noi acționari este un subiect deschis. Pe lângă aportul financiar pentru dezvoltarea societății, interesul acționarilor actuali în raport cu cooptarea unor posibili parteneri se îndreaptă și către capacitatea noilor parteneri de a facilita dezvoltarea business-ului prin know-how, produse și/sau furnizori.”

Legat de extinderea rețelei de magazine, concomitent cu închiderea unor locaţii care se dovedesc a nu fi profitabile, este foate probabilă deschiderea unor locaţii noi, în zone mult mai bine cotate din perspectiva vadului comercial.

“În prezent, Leonardo se află în discuții avansate pentru deschiderea unui magazin în Bucur Obor precum și în Maramureșul din Baia Mare în locul celui stradal închis în luna august 2010. În situaţia în care într-o localitate urmează să se deschidă un prim centru comercial de anvergură, acesta este foarte probabil să polarizeze interesul populaţiei din oraşul respectiv, astfel încât intrarea într-un astfel de centru este esenţială pentru companie. Pentru anii următori sunt avute în vedere centrele comerciale: GTC Arad, Muntenia Târgoviște, Băneasa Mall, Maritimo Constanța, Bellrom-Electroputere Craiova, Bellrom Botoșani, Bellrom-Deva, Cora Târgu Severin,“ a adăugat Florin Panea, acționarul societății.

CITR a gestionat până în prezent un număr aproximativ de 500 de dosare de insolvență sau lichidare voluntară, la nivelul întregii țări, Leonardo fiind unul dintre cei mai mari clienți.

Despre CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA

CITR reprezintă cea mai importantă casă de insolvență din România, reprezintând un liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură (instituții publice, creditori bugetari, bănci şi furnizori de utilităţi sau de alte materii prime). Compania deține birouri în București, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timișoara din portofoliul companiei făcând parte nume importante precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iași, etc,. CITR a gestionat până în prezent un număr aproximativ de 500 de dosare de insolvență sau lichidare voluntară, la nivelul întregii țări.

Anunțuri

Filed under: Business, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,027 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: