Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– MedLife preia 55% din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad pentru trei milioane de euro

MedLife, operatorul numărul unu de pe piaţa serviciilor medicale private din România, anunţă semnarea tranzacţiei de preluare a 55% din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de Vest a României. Tranzacţia se ridică la valoarea de aproximativ 3 milioane euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local în 2011.

Grupul medical din Arad include un spital de mari dimensiuni al cărui bloc operator reuneşte 4 săli de operaţie; un ambulatoriu care reuneşte toate specialităţile medicale, precum şi o farmacie. Unităţile noului partener local totalizează o suprafaţă de 4000 mp.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, Genesys Medical Clinic a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, estimând pentru anul acesta o dublare a afacerilor  şi o creştere semnificativă a numărului de pacienţi.

“2011 reprezintă pentru MedLife un an dinamic în care vom deschide 15 unităţi noi (spitale, clinici, farmacii), şi vom face achiziţii la nivel local, tranzacţia din Arad fiind proiectul care dă startul planurilor noastre ambiţioase din acest an. Alegerea acestui operator corespunde în totalitate criteriilor noastre de selecţie şi anume: dimensiunea business–ului, Genesys Medical Clinic fiind unul dintre cei mari jucători în vestul ţării, şi capacitatea de a oferi servicii medicale complete – de la servicii de ambulatoriu şi investigaţii medicale, până la intervenţii chirurgicale, servicii de spitalizare şi farmaceutice. Nu este de neglijat nici faptul că pe piaţa de servicii medicale corporate – abonamente adresate companiilor – MedLife a câştigat masiv cotă de piaţă în ultimii ani prin diferenţierea faţă de competiţie datorită suplimentării serviciilor de ambulatoriu cu o largă ofertă atât privind finalitatea actului medical prin servicii spitaliceşti, cât şi prin program 7/7, 24/24. Suntem onoraţi de alegerea făcută de noii colegi din Arad, o adevărată echipă de profesionişti alături de care ne vom concentra asupra creşterii organice a business–ului şi vom dezvolta unităţile curente prin extinderea gamei de servicii, deschiderea unor noi secţii în cadrul spitalului şi achiziţia unor noi echipamente medicale de ultimă generaţie”, a declarat Mihail Marcu, Preşedinte CA MedLife.

“O asemenea tranzacţie reprezintă un pas firesc în evoluţia oricărui business care doreşte să se dezvolte la alte dimensiuni. Genesys Medical Clinic a avut un start-up foarte reuşit pe piaţă şi ne-am dorit ca într-o nouă etapă de creştere să avem susţinerea unui operator de referinţă care să aducă un plus de valoare companiei în zona de administrare şi gestionare a resurselor. Ca urmare a negocierilor, am considerat că MedLife reprezintă alegerea optimă pentru business-ul nostru, prin prisma expertizei pe care o deţine pe piaţa de servicii medicale private, dar şi a  planurilor foarte ambiţioase anunţate pentru perioada imediat următoare. Avem certitudinea că acest parteneriat va asigura o dezvoltare rapidă a afacerilor noastre şi ne va întări poziţia pe piaţa locală” a declarat Adrian Jivan, acţionar, administrator Genesys Medical Clinic.

În urma acestei tranzacţii, grupul medical din Arad va funcţiona sub denumirea MedLife – Genesys, denumire care va fi susţinută de un proces de rebranding stabilit pentru următoarea perioadă.

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din ultimii trei ani, derulată de un alt operator de profil.

http://www.clinica-genesys.ro/index.ro

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind în acest moment cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Având o expertiză de 15 ani, MedLife a reușit să se impună pe piața de profil prin aplicarea unui sistem integrat de servicii medicale: ambulatoriu, laborator de analize, spital, imagistică, iar din 2010 și servicii farmaceutice.

La ora actuală, MedLife își desfășoară activitatea în 7 Hyperclinici din București și din țară, 6 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 laboratoare proprii de analize, în București și în țară, 47 de centre medicale on site, 20 de echipaje mobile, 5 farmacii și în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată țara.

De asemenea, MedLife deține cel mai mare spital privat din Capitală, Life Memorial Hospital – rezultatul unei investiții de aproximativ 17 milioane de euro. Acesta este primul spital din România realizat în conformitate cu cerințele obligatorii din Uniunea Europeană, și singurul spital care dispune de un ambulatoriu și un laborator propriu de analize medicale ce facilitează realizarea investigațiilor și diagnosticarea într-un timp foarte scurt. Compania are în prezent aproximativ 1.500 de angajați.

Reclame

Filed under: Business, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: