Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– DTZ Echinox intermediază relocarea E.ON Romania în City Gate Towers

DTZ Echinox a fost implicat în tranzacţia de închiriere a 2,600 mp între operatorul naţional de gaz natural şi electricitate E.ON Romania şi compania GTC, co-dezvoltator al City Gate Towers. E.On Romania îşi va muta sediul în noul proiect de birouri la jumătatea lunii martie 2011, ocupând etajele 7 şi 8.

City Gate Towers este un proiect de birouri de referinţă, situat în zona central-nordică a Bucureştiului, în Piaţa Presei Libere. Cele două turnuri au o suprafaţă totală de 93,000 mp, cu 51,000 mp deasupra solului şi dispune de 1,042 de locuri de parcare, subteran.

Turnul A, având o suprafaţă totală închiriabilă de 25,500 mp, a fost livrat în T4 2009, în timp ce Turnul B (25,500 mp) a fost finalizat în T1 2010. Proiectul are o rată de ocupare de aproximativ 90%, găzduind chiriaşi precum: Romtelecom, Autoitalia-Maserati, Infiniti, Rompetrol, Oasis, Embassy, MedLife, Microsoft, Millenium Bank. City Gate Towers a fost dezvoltat de către GTC şi Bluehouse.

E.ON Romania, membră a E.ON Group AG din Germania, operează în sectorul gazelor naturale şi al industriei energetice în partea de nord a România. Cu un număr total de peste 2,9 milioane de clienţi, E.ON România este al doilea mare operator de energie de pe piaţa românească. În prezent, companiile E.ON din România au peste 6,500 de angajaţi pe piaţa autohtonă.

Conform celor mai recente studii ale DTZ Echinox, piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti a relevat perspectivele celei mai mari creşteri raportate de un sector imobiliar de pe piaţă locală, bazate nu numai pe creşterea volumului închirierilor de la un an la altul, ci şi pe tendinţa de scădere previzionată a ratei de neocupare. La sfârşitul anului 2010, stocul total de birouri a ajuns la 1.724 milioane mp, ca urmare a unor livrări anuale de 204,000 mp, în scădere cu 38% faţă de anul anterior.

Ca urmare a accesului dificil la finanţare şi a disponibilităţii crescute, pentru 2011, DTZ Echinox prognozează un volum anual al livrărilor de birouri noi semnificativ mai mic faţă de 2010, estimat să ajungă la numai 153,800 mp, în scădere cu 25% de la un an la altul. În ceea ce priveşte rata de neocupare, pe termen mediu ne asteaptam să fim martorii unei noi scăderi a ratei disponibilităţii, pe fondul unui nivel constant al închirierilor cuplat cu volumul limitat de spaţii de birouri nou livrate. Prin urmare, previzionăm o rată medie de neocupare de 15,8%, ce urmează a fi înregistrată până la sfârşitul anului 2011, semnificativ mai mică decât nivelul de 18,3% înregistrat la sfârşitul anului 2010. Exclusiv în cazul zonei centrale a capitalei (CBD), acest indicator ar putea ajunge chiar la o valoare mai mică, deoarece nicio livrare semnificativă nu este proiectată pentru următorii 2 ani.

Având în vedere tendinţa generală la nivelul chiriilor pe piaţă spaţiilor de birouri în România şi în special în Bucureşti, DTZ Echinox estimează un nivel maxim al acestora în intervalul 18.5 – 20€/ mp/ luna pentru primul semestru al anului 2011 şi o posibilă creştere uşoară de începând din semestrul al doilea al 2011 ce se va continuă în 2012-2013.

DTZ este o companie globala de consultanţă imobiliară, cu birouri în 140 de oraşe din 42 de ţări (acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific şi America). Compania ofera consultanta si expertiza personalizata investitorilor, dezvoltatorilor, ocupantilor din sectorul public si privat si consultanților financiari. DTZ asistă clienții în profunzimea nevoilor acestora, pe toate sectoarele pietei imobiliare, cuprinzand Investitii, Inchirieri si Brokeraj, Administrarea Proprietatilor, Management de Proiect si Consultanta in Constructii, Evaluari, Asset Management, Consultanta si Research. Compania-mama, DTZ Holding plc., a fost listata la Bursa din Londra inca din 1987.

În noiembrie 2002, după nouă ani de activitate de succes pe piaţa imobiliară din România, Echinox Consulting a încheiat un acord de parteneriat cu compania multinaţională DTZ, una dintre firmele lider pe plan internaţional în domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.

Filed under: Business, Imobiliare, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 934,242 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: