Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Româncele vor primi de 1 şi 8 martie flori comandate online în valoare de peste 200.000 euro

Vânzările online de flori cu ocazia sărbătorilor de 1 şi 8 martie vor depăşi în acest an 200.000 de euro, potrivit estimărilor grupului FlorideLux.ro, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de profil. Aproximativ 90% din vânzări se realizează în Bucureşti, iar valoarea medie a comenzilor se ridică la 30 de euro.

“Pentru sărbătorile de 1 şi 8 martie estimăm în jur de 600 de comenzii online de flori, ceea ce înseamnă vânzări de aproximativ 20.000 de euro, dublu faţă de anul trecut. La nivelul întregii pieţe este greu de făcut o estimare, dar la nivelul principalilor jucători din piaţă, apreciez că anul acesta vânzările online de flori vor depăşi 200.000 de euro”, a declarat Marius Dosinescu, Business Development Manager în cadrul grupului FlorideLux.ro, care operează magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro şi www.coroane.ro.

Aproximativ 60% dintre comenzile online de flori realizate pe www.floridelux.ro sunt efectuate de către companii private care, datorită volumelor mari achiziţionate, beneficiază de discount-uri de preţ. Astfel, valoarea medie a comenzilor pentru această perioadă a scăzut la 30 de euro, faţă de 45 de euro pentru restul anului. Mai mult, 90% din totalul comenzilor sunt realizate în Bucureşti, dintre care aproape 70% sunt realizate doar în sectorul 1, unde de altfel există şi cea mai mare concentraţie de business park-uri la nivelul Capitalei.

“Vânzările către companii, care cumpără volume mari de flori şi cărora li se aplică discount-uri, au dus la o scădere a valorii medii a comenzilor spre 30 de euro, maximum 40 de euro. De altfel, cea mai mare comandă realizată cu ocazia zilei de 1 martie, s-a ridicat la 5.000 de euro, aceasta fiind efectuată de către o companie din domeniul media şi advertising”, a adăugat Dosinescu.

În ultima perioadă se observă însă o creştere a interesului persoanelor fizice, în special a celor din diaspora, pentru comenzile online de flori. În cazul comenzilor realizate de către persoanele fizice, valoarea medie a acestora depăşeşte 60 de euro, pe lângă buchetele de flori, fiind achiziţionate şi alte cadouri, precum jucării de pluş de diferite mărimi.

“Faţă de anii anteriori, se observă o creştere a numărului de persoane fizice care comandă flori online cu aproximativ 20%. Cei mai mulţi dintre clienţii persoane fizice provin în special din diaspora, din Italia şi Spania, dar şi din ţări ca Suedia sau Rusia. Valoarea medie a comenzilor realizate de către aceştia depăşeşte 60 de euro, în plus faţă de buchetele de flori, fiind achiziţionate spre exemplu şi jucării de pluş”, a continuat Dosinescu.

Printre preferinţele clienţilor de pe www.floridelux.ro se numără florile specifice primăverii, precum lalele, frezii, zambile, liliac sau narcise, însă există cereri şi pentru produse mai speciale, precum inimi 3D realizate integral din trandafiri.

FlorideLux.ro este cea mai importantă şi veche florărie online din România, oferind servicii şi produse de calitate superioară încă din anul 2004.

Echipa FlorideLux.ro este formată din specialişti in îngrijirea plantelor si florilor, cărora li se adaugă un departament dedicat pentru design şi creare de  aranjamente florale. Proiectul FlorideLux.ro face parte din portofoliul companiei Avantaj NET Developments.

Reclame

Filed under: Business, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 940,831 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: