Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– WikiFood.ro, un nou portal de cultură şi educaţie gastronomică

WikiFood.ro, primul portal de cultura şi educaţie gastronomică din România, bazat pe informaţii oferite de medici nutriţionişti este lansat astăzi 1 martie 2011, de catre compania Ascend Netsolutions.

Website-ul vine în sprijinul consumatorului, cu informaţii complete despre calităţile şi riscurile nutritive ale produselor alimentare de pe piaţa românească. Noutatea la nivel de conţinut consta mai ales în recenziile zilnice pe care experţii în nutriţie le vor face alimentelor comercializate de marile branduri sau de producătorii de hrană bio, ecologică sau tradiţională.

Ne-am propus sa dezvaluim astfel ceea ce rămâne ascuns sub eticheta produselor pe care le cumpărăm din supermaket, incercand sa scoatem in evidenta efectele ingredientelor asupra sănătăţii noastre.

Sa nu uitam de cel mai util instrument interactiv prin care utilizatorii wikifood.ro  îşi pot crea un plan personal de dietă personalizat cu reţete pe gustul fiecaruia, bazat nu doar pe calorii ci şi pe calcularea indicelui glicemic, cel mai important factor în controlul greutăţii şi al echilibrului metabolic.

Componenta “wiki” a portalului constă în colaborarea cu publicul pentru crearea primei colecţii de reţete gastronomice însoţite de proprietăţi nutritive. Astfel, publicul poate participa pe site cu reţete proprii, pentru care un soft dedicat va calcula factorii nutritivi cei mai relevanţi.

Ne dorim ca WikiFood.ro să fie prima şi cea mai completă enciclopedie gastronomică făcută cu ajutorul publicului şi, prin referinţele despre calitatea ingredientelor pe care le adaugă specialiştii, să devină o sursă de educaţie culinară, prin care să aflăm, cu toţii, ce merită de fapt să mâncăm de pe piaţa invadată de produse alimentare de toate felurile. Românii sufera de boli alimentare precum obezitatea, care inclusiv în rândul copiilor a devenit în ultimii 10 ani un risc în creştere. Dar sunt şi alte efecte ale hranei noastre cea de toate zilele de care nu ştim, pentru că nu avem încă suficientă informaţie. Colaborarea cu experţii nutriţionişti, care vor face recenzii pentru WikiFood.ro la alimentele pe care le luam din supermarket, de la piaţă sau chiar de la restaurant, este o iniţiativă unică în România de a veni în sprijinul consumatorilor. Într-o epocă în care internetul ne asigură atâta transparenţă, WikiFood.ro îi va putea ajuta pe utilizatori să  afle adevărul, în bine sau rău, despre efectele produselor alimentare.”, a declarat Adrian Garjoaba, coordonatorul proiectului.

WikiFood.ro face parte, alaturi de SocialDiva.ro, TopExperti.ro, Pandoria.ro, Itplay.ro, din portofoliul Ascend Netsolutions, unul dintre cei mai noi publisheri online din Romania.

Reclame

Filed under: Altele, Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: