Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Investitie daneza de 5,2 milioane Euro in Romania, asistata de SPV Legal

Societatea civila de avocati (SPV Legal) a fost implicata in asistarea unui proiect greenfield constand in dezvoltarea si finantarea unui complex agro-industrial in regiunea de Nord-Vest a Romaniei. Investitia daneza pentru a carei dezvoltare s-a obtinut o finantare de 5,25 milioane de Euro este realizata de compania daneza Danagri Invest prin subsidiarele sale locale din Romania, finantarea fiind acordata de Sydbank A/S, a patra banca daneza, cu garantia Eksport Kredit Fonden agentia de stat pentru garantarea creditelor de export.

In acest moment, primele doua etape ale proiectului au fost finalizate. Pe langa diversitatea si complexitatea reglementarilor incidente, n special cele care privesc aspectele de mediu, unele din cele mai serioase impedimente ce au pus n pericol succesul proiectului, n faza sa initiala, au fost, pe de o parte, lipsa oricaror active semnificative detinute de subsidiarele locale implicate n dezvoltarea proiectului care sa fie utilizare pentru garantarea investitiei, iar pe de alta parte, insuficienta fondurilor proprii necesare pana la operationalizarea investitiei.

Aceste impasuri au fost surmontate datorita unei structurari inovative a pachetului de garantare a finantarii, ceea ce a permis investitorilor danezi si companiilor locale de proiect detinute de acestia sa inceapa constructia si sa pregateasca faza operationala a unei parti a proiectului.

SPV Legal a fost si va ramne implicata n acest proiect, nu doar pe componenta de finantare, care va continua cu o a treia tranSa de mprumut, ci Si n ceea de priveSte verificarea si urmarirea conformarii investitiei la cerintele reglementarilor legale pana la momentul la care aceasta devine operationala.

Sprijinul permanent pe care l-am oferit investitorilor, bancii si agentiei daneze n pregatirea, structurarea, finantarea si demararea acestei investitii daneze in Romania, n conditiile existentei unor cerinte legale si administrative insuficient de suple, de clare si de sigure pentru investitori, reprezinta o realizare importanta pentru SPV Legal.

Totodata, ar trebui sa insemne si un semnal pozitiv pentru cei care doresc sa investeasca in domenii emergente, cum este agricultura si cresterea animalelor, in sensul ca este posibila obtinerea de finantari de la banci si fonduri de investitii din Statele Membre cu costuri semnificativ mai mici decat cele oferite de bancile din Romania si cu pachete de garantare sofisticate, care nu presupun obligatoriu detinerea de active imobiliare in proprietate, a declarat Adriana PuScaS, Senior Partner, care a coordonat echipa SPV Legal implicata n acest proiect.

Reclame

Filed under: Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: