Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cesarom: 95.000 de locuinţe vor fi amenajate pentru prima dată cu plăci ceramice în acest an

Numărul locuinţelor care vor fi placate pentru prima dată cu plăci ceramice se va ridica în acest an la circa 95.000, în scădere cu aproximativ 13% comparativ cu 2010, potrivit estimărilor Cesarom, liderul pieţei locale de gresie şi faianţă.

“Valoarea plăcilor ceramice achiziţionate de românii care vor decide în acest an să îşi amenajeze locuinţele pentru prima dată va fi de aproximativ 20 milioane de euro”, a declarat Eduard Măcărescu, Directorul de Operaţiuni al Cesarom.

Conform estimărilor liderului pieţei locale de profil, din cele 95.000 de locuinţe care vor fi placate pentru prima dată cu plăci ceramice, aproximativ 53.000 vor fi locuinţe noi aflate în stadiul de finisare, iar 42.000 vor fi locuinţe vechi în care abia în acest an se va efectua amenajarea cu gresie şi faianţă.

290.000 de locuinţe vor absorbi 61 mil. euro pentru reamenajarea cu plăci ceramice

Datele Cesarom arată, de asemenea, că aproximativ 290.000 de locuinţe vor fi reamenajate în acest an cu gresie şi faianţă, valoarea totală a plăcilor ceramice ridicându-se  la aproximativ 61  milioane de euro.

“Estimăm că 76% din cantitatea de plăci ceramice achiziţionată în acest an pentru placări rezidenţiale va fi folosită pentru reamenajarea locuinţelor. Menţionez că acest procent a rămas neschimbat comparativ cu anul trecut şi 2009 însă, comparativ cu 2008, a crescut uşor, cu doar 5%”, a mai declarat Eduard Măcărescu.

Potrivit acestuia, necesarul de gresie şi faianţă pentru placarea completă a unei locuinţe este, în medie, de 46 de metri pătraţi.

Conform datelor Cesarom, Muntenia şi Transilvania sunt regiunile care atrag cele mai mari achiziţii pentru placarea de locuinţe noi, în timp ce Moldova este regiunea în care majoritatea placărilor se fac în locuinţe vechi care nu au fost dotate până în acest moment cu gresie şi faianţă.

“Din studiile noastre reiese că românii schimbă gresia şi faianţa o dată la 20 de ani. Astfel, estimăm că înlocuirea plăcilor ceramice se face preponderent în locuinţele finisate înainte de 1990”, a mai adăugat Eduard Măcărescu.

În ceea ce priveşte cele mai cumpărate tipuri de plăci ceramice, reprezentantul companiei a subliniat că 60,5% din cantitatea achiziţionată este reprezentată de faianţă, 38% de gresie şi 1,5% de plăcile decorative (medalioane, brâuri, mozaicuri).

Potrivit Cesarom, achiziţia medie de plăci realizată pentru o locuinţă este de 35 de metri pătraţi, la o  valoarea medie de aproximativ 200 de euro.

Cesarom este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de peste 40 de ani. Compania a devenit, începând cu 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiţi producători europeni şi mondiali de plăci ceramice (gresie, faianţă, decoruri).

O dată cu intrarea în grupul Lasselsberger, compania şi-a schimbat numele în Lasselsberger SA, dar a păstrat marca de produs Cesarom.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: