Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Colliers intermediaza tranzactia de vanzare a Praktiker Craiova

Bluehouse Capital a finalizat tranzactia prin care a achizitionat Praktiker Craiova de la dezvoltatorul Omilos Investments pentru suma de 10 milioane de Euro. Blake Horsley, directorul departamentului de investitii al Colliers International, a reprezentat Omilos in aceasta tranzactie.

Proprietatea dezvoltata de Omilos a fost livrata pe piata in 2005 si dispune de 9.500 mp inchiriabili. Horsley considera ca cererea pentru box-uri de retail, atat din partea chiriasilor cat si a investitorilor, a crescut vizibil fata de alte segmente ale pietei imobiliare.

“Apetitul investitorilor pentru box-uri de retail, in special in cazul operatorilor de bricolaj, este in continua crestere. Aceasta tranzactie va sparge gheata pentru acest sector in 2011. Vom asista la o crestere a activitatii spre sfarsitul anului si chiar in 2012”, spune Horsley.

Costul si existenta optiunilor de finantare sunt,de asemenea, mai bune in cazul acestor unitati de retail. “Pentru unitatile inchiriate pe termen lung, care beneficiaza de sustinerea companiilor mama, conditiile de finantare pot fi foarte bune, ceea ce creeaza un impact mai mare in yield-urile asteptate de fondurile de investitii de tip private equity. Pentru acestea, efectul de levier si costul finantarii sunt critice in obtinerea randamentelor vizate”, completeaza Horsley.

Aceasta este a doua tranzactie finalizata de Colliers in ultimele doua luni, dupa tranzactia prin care fondul de investitii NEPI a cumparat Floreasca 169 pentru 101 milioane de euro.

In 2010, piata investitiilor in active imobiliare a inregistrat o imbunatatire semnificativa a volumului de tranzactii, de la 100 milioane de euro in 2009 la aproximativ 500 milioane de euro. Desi majoritatea tranzactiilor au fost atipice, reprezentand achizitii trans-frontaliere, intelegeri intra-grup sau tranzactii cu sume nominale, au avut loc si un numar de investitii clasice (aproximativ 150 milioane de euro).

In 2011, stirile economice favorabile din vest vor influenta Romania in doua moduri: in primul rand, oportunitatile din Europa de Centrala si de Vest sunt din ce in ce mai putine, ducand la scaderea yield-urilor, ceea ce va determina investitorii sa se reorienteze catre pietele de investitii din est.  In al doilea rand, datorita legaturilor stranse ale Romaniei cu restul Europei, investitorii straini considera ca economia romaneasca va reintra in curand pe un trend ascendent, asa ca urmaresc activ piata locala si asteapta momentul oportun pentru a reintra pe piata.

Anunțuri

Filed under: Business, Imobiliare, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,833 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: