Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– MobilPay: 40 de site-uri de reduceri, 70.000 de tranzactii de 600.000 de euro in februarie

Peste 40 de site-uri de reduceri operează azi în online-ul românesc, aproximativ 90% dintre acestea procesând plăţile prin intermediul platformei mobilPay, deținută de Netopia Sistem. Datele companiei arată că numărul tranzacţiilor pe aceste site-uri a crescut masiv în ultimele luni, în luna februarie fiind realizate peste 70.000 de plăţi online cu cardul, față de aproximativ 20.000 în decembrie.

De la începutul anului numărul site-urilor de reduceri practic a explodat, ajungând în prezent la peste 40 astfel de platforme. 35 dintre acestea procesează plăţile prin intermediul serviciului nostru. Dacă până de curând acoperau doar Capitala, în ultima perioadă au început să apară şi site-uri care se adresează oraşelor din provincie, precum Ploieşti sau Piteşti”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Fenomenul reducerilor online a însemnat în perioada decembrie-februarie aproape o dublare lunară a numărului de tranzacţii incheiate pe aceste site-uri. Astfel, în luna ianuarie au fost procesate aproximativ 40.000 de plăţi, comparativ cu 20.000 de tranzacţii în luna decembrie.

În februarie, mobilPay a procesat mai mult de 55.000 de tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri, în timp ce volumul total al acestora s-a ridicat la peste 70.000. Cele mai atractive oferte pentru cumpărători au fost cele pentru restaurante, cafenele, cosmetice sau saloane de înfrumuseţare”, a explicat Eram.

Valoarea plăților realizate pe site-urile de reduceri în luna februarie s-a ridicat la peste 600.000 de euro, iar economiile pe care internauţii le-au realizat prin intermediul acestora au fost cel puţin egale cu această sumă, în condiţiile în care discount-ul mediu oferit este de 70%.

Reducerile extrem de mari, chiar şi de 99% în unele cazuri, duce la apariţia impulsului de a cumpăra imediat, iar dorinţa este atât de mare, încât românii au trecut peste suspiciunile plăţii online cu cardul. Depăşirea acestei temeri nu poate să fie decât benefică pentru comerţul online din România”, a adăugat Eram.

În ciuda creşterii puternice din ultima perioadă a numărului site-urilor de reduceri, reprezentantul Netopia Sistem apreciază că, începând cu a doua jumătate a anului există riscul să apară primele falimente în piaţa de profil.

Acest ritm de creştere a numărului de site-uri de reduceri se va mai menţine cel puţin o periodă, dar se va ajunge la o saturare a pieţei, chiar din acest an. Anul viitor, pe vremea aceasta, este posibil sa existe un număr de site-uri mai mic decât acum”, consideră directorul Netopia Sistem.

Netopia Sistem este lider pe piaţa din România în domeniul comunicării prin sms şi în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 50 de milioane de sms-uri livrate în 2010 şi relaţii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deţine 60% din piaţa locală de servicii de comunicare şi marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate, ajungând la o cotă de piaţă de 80% în 2010. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar.

Netopia Sistem, companie înfiinţată în 2003, are o prezenţă activă şi în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românescă premiată în cadrul unei competiţii din Silicon Valley, cu tehnologia patentata mobilPay.com Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , , ,

One Response

  1. Mihai spune:

    Da, in Ploiesti fenomenul este in continua dezvoltare. A mai aparut un site de reduceri in Ploiesti, http://www.savemoney.ro, altele au inchis, altele nu au vanzari pentru ca nu gasesc oferte atractive, iar altele sunt nationale. Dar una peste alta, unde este concurenta, este bine pentru noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: