Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Mega Image si Greentech au lansat primul centru pentru reciclare ambalaje PET

Mega Image, alaturi de Greentech, a lansat primul centru de returnare destinat ambalajelor PET din Bucuresti. Centrul reprezinta primul sistem de colectare si valorificare a ambalajelor PET introdus pe piata romaneasca, intr-un lant de supermarketuri din Bucuresti. Proiectul a fost demarat la inceputul anului 2011 in magazinul Mega Image Titulescu si consta intr-un sistem bazat pe 3 pasi:

1)     Colectarea ambalajelor PET de la utilizatori

2)     Recompensarea persoanelor care returneaza PET-uri, prin bonuri valorice

3)     Reciclarea ambalajelor PET

Centrul pentru reciclare are un punct de colectare, reprezentat printr-un echipament automat amplasat la intrarea in magazinul Mega Image Titulescu, prin intermediul caruia se face colectarea de sticle PET. Centrul pentru reciclare ofera clientilor posibilitatea de a returna aproape orice tip de sticla din ambalaj de plastic. O componenta de noutate este reprezentata si de sistemul pionier de recompensare a clientilor : pentru fiecare sticla reciclata utilizatorul primeste un cupon valoric de 5 bani, care poate fi incasat in cadrul magazinului sub forma unui discount la cumparaturi.

Clientii beneficiaza astfel de un avantaj dublu: in primul rand se asigura ca sticlele PET ajung la un centru special de reciclare mase plastice, reprezentat de fabrica Greentech din Buzau, iar in al doilea rand sunt recompensati pentru atitudinea lor ecologica.

Initiatorii acestui proiect au fost Mega Image si Greentech, printr-un parteneriat care asigura un flux complet intre comerciant – reciclator, dar si acces facil utilizatorilor la acest serviciu.  Sticlele PET colectate prin centrul de reciclare din Mega Image sunt colectate si reciclate de catre Greentech, prin fabrica sa de la Buzau unde deseurile sunt procesate si transformate in fulgi PET de inalta puritate sau in granule PET.

“Speram ca initierea acestui proiect sa declanseze spiritul ecologist de protejare a naturii, in cat mai multi oameni. Suntem cu totii constienti de cresterea gradului de poluare, iar noi credem in spiritul civic al clientilor care deja apreciaza acest serviciu si pe care speram sa il utilizeze din ce in ce mai mult in viitor. Responsabilitatea noastra, ca membru al comunitatii este sa aducem valoare adaugata, sa facilitam accesul clientilor la noi mijloace de reciclare, sa le venim in intampinare cu un serviciu modern si util. Am fost incantati sa vedem ca printre primii utilizatori ai centrului  s-au numarat “vecinii nostri“ si copiii, care isi indemnau parintii sa recicleze mai multe sticle“ declara Raluca Pavel, Marketing Manager Mega Image.

Numai in prima luna de la lansare printr-un singur punct de colectare peste 5000 de clienti au folosit centrul de reciclare si s-au colectat peste 250 de kg de sticle de plastic.

“Ultimii 10 ani au adus o modernizare spectaculoasa a comertului in Romania prin aparitia magazinelor de tip supermarket si hypermarket, urmatorii ani trebuie sa aduca si modernizarea sistemului de colectare a ambalajelor utilizate. Cel mai bun loc pentru a returna ambalajul utilizat este locul de unde-l cumperi pe cel nou, asta inseamna: economie de timp, recompensa materiala si nu in ultimul rand mai putina poluare.

Actiunea lansata de Greentech si Mega Image este primul pas in aceasta directie si vine ca raspuns la evolutia societatii romanesti. Cetateanul roman a inceput sa constientizeze pericolul poluarii, cetateanul roman a invatat sa-si dozeze timpul in mod eficient. Aceasta metoda de returnare a ambalajelor este un semn de civilizatie; civilizatie pe care romanul o merita deplin. Va invit sa faceti un gest mic, in aparenta, dar cu efecte semnificative in evolutia societatii.” declara Cristian Dobrota, director general Greentech SA.

Fondata in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania  cu o retea ce cuprinde 76 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti si Brasov, sub marcile Mega Image, Red Market si Shop&Go.

Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Greentech SA este unul dintre cei mai importanti reciclatori de mase plastice din Europa si totodata, pionierul reciclarii deseurilor din plastic in Romania. Societatea a fost infiintata in anul 2002 cu capital integral privat. Societatea detine instalatii de reciclare in Romania la Buzau si Iasi si in tarile vecine: Macedonia, Serbia, Ucraina si Grecia. Capacitatile de procesare:  deseu PET – 75.000 tone/an (48.000 tone/an in Romania) ; alte plastice – 6.000 tone/an

Anunțuri

Filed under: Business, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,836 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: