Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Airbus si Tarom lanseaza prima retea de biocombustibili alternativi

Airbus şi TAROM, împreună cu un consorţiu de parteneri, au pus bazele unuia dintre primele proiecte la nivel european destinate înfiinţării unor unităţi de producţie şi procesare de biocombustibili pentru transportul aerian (bio-kerosen). Proiectul, a cărui centru va fi în România, are drept obiectiv furnizarea de biocombustibil extras din camelină (plantă folosită în mod curent în industrie pentru seminţele ei bogate în ulei), ca alternativă regenerabilă, sustenabilă, la combustibilul tradiţional folosit în transportul aerian.

În cadrul acestui proiect, partea de management de proiect va fi realizată de o organizaţie non-guvernamentală românească, în timp ce Airbus va activa drept suport pentru implementarea şi obţinerea de avantaje competitive pentru proiectul local de producţie de biocombustibili.

De îndată ce sunt finalizate studiile de fezabilitate legate de potenţialul de dezvoltare al agriculturii, tehnologiei specifice şi al industriei aeronautice, vor fi evaluate, de asemenea, şi unităţile pentru rafinarea combustibilului deja existente, pentru a putea observa nivelul capacităţii de producţie existent din România. Camelina a fost aleasă ca materie primă datorită potenţialului său energetic ridicat, al cerinţelor reduse de alternare a culturilor, al potenţialului ridicat de reducere a noxelor cu efect de seră şi a cantităţilor reduse de apă necesare acestei plante. În plus, camelina este deja existentă în România, poate fi cultivată şi recoltată de familiile de fermieri şi constituie, în egală măsură, o hrană de foarte bună calitate pentru animale.

Acesta este primul proiect european care va reuni fermierii, rafinăriile şi o companie aeriană pentru susţinerea comercializării biocombustibililor produşi”, a declarat Paul Nash, Directorul Diviziei de Energii Alternative. “Proiectul dezvoltat în România ne va ajuta totodată să verificăm sustenabilitatea şi viabilitatea economică a producţiei de bio-kerosen”, a adăugat acesta.

Airbus va sprijiini procesul de obţinere de autorizaţii pentru producţia acestui combustibil şi va coordona evaluarea efectelor produse de biocombustibil asupra motoarelor şi a sistemelor de funcţionare ale aeronavelor. Consorţiul de proiect va colabora cu Facultatea de Agronomie Bucureşti şi cu Centrul de biotehnologie al Facultăţii de Medicină Veterinară (BIOTEHGEN) în etapa de amenajare a culturilor de camelină, de recoltare şi de producţie.

Din consiliul de conducere al asociaţiei non-guvernamentale fac parte TAROM, alături de compania Honeywell’s UOP, de CCS (Compania de Camelină a Spaniei) şi de Airbus. Honeywell’s UOP va furniza tehnologia de rafinare pentru biocombustibili, CCS va contribui în acest proiect cu informaţii despre creşterea camelinei, despre reţele de monizorizare a activităţii agricole şi cu alte date de specialitate. Airbus va oferi suport tehnic, va asigura managementul cunoştintelor necesare în derularea proiectului, şi va finanţa studiile de evaluare a sustenabilităţii şi cele legate de analiza ciclurilor de viaţă ale produselor.

1. Proiectul va utiliza o varietate de surse de biomasă pentru materia primă, însă va pune accent deosebit pe camelină. CCS şi BIOTEHGEN realizează “culturi pilot de camelină” în diferite zone din România, pentru a evalua sustenabilitatea oferită de diferite metode de producţie şi de diferite tipuri de sol (inclusiv soluri contaminate ori necultivate) şi, pentru a identifica cele mai bune tehnici şi cel mai bun material genetic.

2. O analiză pentru verificarea sustenabilităţii va fi realizată pentru a demonstra viabilitatea proiectului românesc de producţie de biocombustibil pe bază de camelină.

3. Airbus susţine toate eforturile industriei de transport aerian pentru reducerea emisiilor de carbon. Bio-kerosenul se află în etapa finală de aprobare de către Asociaţia Internaţională pentru Testarea Materialelor (ASTM) în SUA, pentru ca utilizarea acestuia în proporţie 50%, în combinaţie de cu combustibilul tradiţional, să devină obligatorie în cadrul zborurilor comerciale.

Anunțuri

Filed under: Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 935,836 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: