Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Laptopul Panasonic Toughbook, folosit de alpinistul Alex Găvan în Himalaya

Performanţele laptopului Panasonic Toughbook CF-19 vor fi testate la altitudine extremă, într-o expediţie himalayană, de către alpinistul Alex Găvan. Alpinistul va încerca în această primavară să escaladeze în premieră românească şi fără a folosi oxigen suplimentar vârful Kangchenjunga de 8.586m, al treilea ca înălţime din lume.

Echipa este formată din patru alpinişti, alături de Alex Găvan aflându-se polonezul Pawel Michalski şi italienii Mario Panzeri şi Antonello Martines. Expediţia va începe pe 21 Martie şi va avea o durată estimată la şaptezeci de zile. Ascensiunea finală este planificată la mijlocul lunii mai, după o lungă perioadă de aclimatizare.

Rezistentul Toughbook CF-19 va asigura comunicarea online dintre echipă şi restul lumii, înregistrarea unui jurnal al expediţiei precum şi back-up-ul foto-video al datelor.

Laptopul Toughbook CF-19 a fost conceput pentru a fi rezistent la temperaturi scăzute, luminozitate extremă, praf, umezeală şi chiar posibile căderi de la înaltime, iar acestea sunt doar câteva dintre condiţiile în care se desfăşoară o astfel de expediţie. De asemenea, carcasa de aliaj de magneziu cu care este echipat Toughbook CF-19 oferă protecţie maximă componentelor sensibile, cum ar fi ecranul şi chiar hard disk-ul, ce sunt protejate împotriva şocurilor şi vibraţiilor.

În plus, sistemul special de sigilare protejează notebook-ul împotriva prafului şi a apei, tastatura şi touch-padul fiind, de asemenea, rezistente la contactul cu lichide. De aceea, alpiniştii vor putea lucra cu laptopul chiar şi în condiţii de rafale de praf, nisip, ploaie sau ninsoare, laptopul funcţionând perfect la temperaturi de la –20 la +60°C.

De asemenea, notebook-ul poate fi utilizat în lumina directă a soarelui (luminozitate foarte ridicată a ecranului, până la 1000cd/m2).

Etapele expediţiei vor putea fi urmărite prin intermediul ştirilor de ultimă oră, a fotografiilor, imaginilor video şi a fişierelor audio trimise direct de pe munte cu ajutorul laptopului Panasonic Toughbook CF-19 şi redate constant pe site-ul lui Alex Găvan: www.alexgavan.ro . Alpiniştii vor beneficia de conexiune la Internet prin satelit.

Alex Găvan are la activ trei varfuri de peste opt mii de metri: Makalu – 8463m (în premieră românească), Gasherbrum 1 – 8068m (în premieră românească) şi Cho Oyu – 8201m. Nu foloseşte oxigen suplimentar sau serpaşi în ascensiunile sale. În 2007, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă i-a acordat titlul de „Sportivul Anului 2007 la Alpinism de Altitudine”.

Alpinistul deţine „Medalia de aur pentru merit sportiv” acordată de către preşedintele provinciei Navarra, Spania.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumită pentru produsele sale, este lider internaţional în dezvoltarea şi fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienţi, afaceri şi cerinţe industriale. Compania ocupă locul al treilea în indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piaţa locală este Panasonic Marketing Europe – Surcursala Bucureşti, România.

Reclame

Filed under: IT&C, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 936,452 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: