Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– 2 milioane de euro majorare de capital pentru Signal Iduna Romania

In luna martie 2011, Signal Iduna anunta majorarea capitalului social cu aproape 2 milioane de Euro. Majorarea de capital a fost de curand aprobata de CSA, vizand cresterea capitalului Signal Iduna Romania cu 8.509.112,50 lei. In momentul de fata, noul capital social este 55.633.126,50 lei echivalentul sumei de 14.998.359,40 EURO. Actionari sunt: SIGNAL IDUNA Holding AG si SIGNAL Krankenversicherung A. G.

Referitor la recenta infuzie de capital Leslie Breer, Presedintele  Signal iduna Romania declara: « Grupul Signal Iduna continua sa investeasca in Romania, confirmand angajamentul asumat odata cu intrarea Signal Iduna pe  piata romaneasca a asigurarilor de sanatate.»

In 2010 si 2011, capitalul social Signal Iduna Romania a fost majorat cu aproape 4 milioane de EURO, iar in ceea ce priveste piata asigurarilor de sanatate din Europa Centrala și de Est, Signal Iduna a investit masiv in ultimii 19 ani și va continua sa faca acest lucru si in viitor.  « Obiectivele noastre ca si companie nu s-au schimbat in contextul crizei economice prelungite din Romania, Signal Iduna  fiind in continuare angajata in procesul de introducere in Romania a asigurarilor private de sanatate la standarde ridicate de calitate. In acelasi timp, in 2011 ne vom concentra si asupra segmentului de asigurari de viața si accidente, prin adaugarea de noi servicii si facilitati. Astfel, prin serviciile, solutiile si strategiile noastre care functioneaza deja foarte bine pe intreaga piata europeana a asigurarilor private de sanatate, ne dorim ca si asiguratii romanii sa beneficieze prompt si negresit de servicii medicale de calitate internationala » a adaugat domnul Leslie Breer.  In acest sens, in urmatorii ani Signal Iduna doreste sa contribuie direct la imbunatatirea notiunii de ingrijire medicala in Romania.

Obiectivele echipei de management Signal Iduna Romania vizeaza continuarea investitiilor pe piata de asigurari din Romania, precum si o strategie de abordare a pietei care sa aduca solutiile SIGNAL IDUNA mai aproape de clienti. Cu un secol de experienta in domeniul solutiilor complete de asigurari de sanatate si cu peste 13 milioane de clienti in Germania,  SIGNAL IDUNA ia in considerare individualitatea fiecarui client si integreaza aspecte importante din viata acestora oferind protectie intr-un mod personalizat.

Cele doua companii originare, care au format in 1999 grupul Signal Iduna, au o experienta de mai bine de o suta de ani in asigurarile de sanatate. IDUNA NOVA a luat fiinta la initiativa unor mestesugari independenti si a unor oameni de afaceri, care au infiintat la Hamburg, in 1906 un fond pentru despagubiri in caz de boala sau deces.

SIGNAL s-a dezvoltat in 1907 din dorinta mestesugarilor din Dortmund de a se ajuta intre ei. Urmand exemplul omologilor lor din Hamburg, ei au creat un fond pentru ajutorarea bolnavilor. De-a lungul deceniilor urmatoare Dortmund si Hamburg au devenit centre vitale de servicii de asigurari pentru grupurile profesionale.

Astfel, timp de un secol, cele doua companii originare, care au format grupul Signal Iduna,  au devenit parteneri de incredere pentru intreprinderile mici si mijlocii, asociatiile mestesugaresti si de comert din Germania.

Din 1999 grupul de asigurari Signal din Dortmund si Iduna Nova din Hamburg si-au unit fortele devenind Signal Iduna, un asigurator integrat pentru orice segment de populatie. In intentia de a patrunde pe piata Europei Centrale si de Est, operatiunile grupului au fost extinse in Ungaria si Polonia, iar acum si in Romania. Signal Iduna este de asemenea prezenta si in Elvetia cu o companie de reasigurari.

Conceptul original al fondatorilor, ‘Securitate prin increderea in propriile forte’, a ramas semnificativ pana in prezent si devine din ce in ce mai folosit in sistemele publice de asigurari. Acesta este unul din motivele pentru care Signal Iduna are o imagine foarte buna pe piata asigurarilor.

Activitatea principala a grupului Signal Iduna este producerea si vanzarea de polite de asigurare pentru persoane fizice si corporatii, managementul activelor si servicii bancare pentru acumularea de capital.

In sectorul financiar compania detine o banca privata, o asociatie de economisire – creditare in domeniul imobiliar, o companie de investitii si o companie pentru managementul activelor.

In Romania, Signal Iduna are 70 de angajati si 92 de colaboratori.

Grupul Signal Iduna este deosebit de puternic atat din punct de vedere al capitalizarii cat si al resurselor financiare, ocupand o pozitie de top pe piata germana ; cei peste 13.000 de angajati serviseaza peste 13 milioane de clienti (echivalentul unei jumatati din populatia Romaniei) dintre care peste 2 milioane numai in segmentul asigurarilor de sanatate.

In 2009, Grupul german de asigurari a avut o crestere de 14,2%, incasarile Signal iduna ridicandu-se la 5, 27 miliarde de euro, fata de 4,6 miliarde in 2008. Investitiile managementului grupului Signal Iduna (incluzand si subsidiarelele financiare) au crescut cu mai mult de 10 miliarde in 2009. Signal Iduna continua si in 2010 strategia orientata inspre dezvoltarea companiei, grupul SIGNAL IDUNA fiind la sfarsitul anului 2009 cel de-al 8-lea furnizor de asigurari in Germania. Numarul angajatilor grupului atinge in acest moment 13,000, iar pana la sfarsitul acestui an Signal Iduna va numara 13.600 de angajati.  In primele 5 luni ale acestui an, incasarile din primele de asigurari au inregistrat o crestere cu 15.6%, vanzarile crescand cu peste 11%, confirmandu-se astfel parcursul pozitiv al grupului SIGNAL IDUNA.

Reclame

Filed under: Business, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,022 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: